LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

REGNSKAB På trods af et godt halvårsregnskab fra Arla er der ikke udsigt til, at overskuddet havner i lommerne hos mælkeproducenterne bag andelsmejeriet. Og det skuffer Kjartan Poulsen, der er bestyrelsesformand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter.

- De er simpelthen nødt til at skærpe udbetalingen. Det kan ikke blive ved med at foregå på denne her måde, at de i højere grad tilgodeser organisationen og styrker mejeriet og glemmer producenterne, siger han, hvortil han tilføjer:

- Det er netop i primærproduktionen, hvor pengene skal hen, når nu der er krise. De skal selvfølgelig ud til os – vi er trods alt et andelsselskab.

Ifølge Åse Andersson, der er pressechef i Arla, arbejdes der hårdt på at skabe overskud til andelshaverne.

- Vores vigtigste opgave er at udbetale mest muligt til andelshaverne – det er grundfundamentet for et andelsselskab. Vi er glade for at have kunnet betale en stabil og konkurrencedygtig mælkepris i en global krisetid her i første halvår af 2020, og vi arbejder for forhåbentlig at kunne fortsætte med det resten af året, siger hun.

- Arla har klaret sig godt igennem corona-krisen. Men der er ikke kommet tilsvarende penge ud til os. Kort fortalt er organisationen gået hen og blevet vigtigere end selve produktionen, lyder det fra Kjartan Poulsen.

db

Læs også