Ambitionen er at sælge over 100 stenopsamlere i 2021

Ambitionsniveauet var tårnhøjt da LandbrugNord svingede forbi den nyuddannede EUX-klejnsmed, 22-årige Søren Vestergaard Kristensen, i sommers, for at høre om hans virksomhed Stoneless ApS. Det ambitionsniveau er langt fra blevet mindre, for nu er der åbnet døre til Sverige, Norge og Tyskland.

De første kapitler i historien om en ung midtjysk gut, der som 16-årig stod klar med sin første prototype af en stenopsamler, er skrevet. Det er de næste kapitler også, hvor Søren Vestergaard Kristensen opstarter sit eget firma som 18-årig, Stoneless ApS og sætter gang i produktionen af sine stenopsamlere. Det første år sælger han 23 styk lige inden han får sit svendebevis i hånden som EUX-klejnsmed og står klar med næste serie på i alt 30 stenopsamlere.

Det er her LandbrugNord møder Søren Vestergaard Kristensen første gang, en sommerdag i t-shirt, hvor der ikke er noget der hedder midtjysk beskedenhed, og får hele historien om stenopsamlerens tilblivelse og kører hjem med et klokkeklart citat fra den 22-årige midtjyde:

- Jeg er fuldstændig sikker på, at der er et stort marked. Det bliver rigtig stort det her. Om et par år vil den være ude i hele verden. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

Næste serie på vej

Nu er der gået nogle måneder.

- Jeg har ambitioner om at sælge over 100 stenopsamlere i 2021, siger Søren Vestergaard Kristensen, da LandbrugNord fanger ham en af de sidste dage i november.

For de 30, som han netop havde færdiggjort sidst avisen besøgte ham i Kjellerup, er næsten væk og de sidste ændringer på tegningerne til næste serie er netop sat.

En danskproduceret, CE-mærket opsamler med en Honda-motor på 5,5 hestekræfter, som spændes efter en ATV og kan samle sten op med en diameter på mellem 6 og 50 centimeter, uden at føreren behøver at stige af ATV’en en eneste gang.

Sideforskydningen er blevet hydraulisk

Inden længe går Søren i gang med næste serie på 40-50 stenopsamlere, hvor der er lavet lidt småjusteringer efter forespørgsler fra kunderne, blandt andet er sideforskydningen gået fra at være manuel til hydraulisk. En ting, som kan tilkøbes til tidligere modeller.

Søren afslører samtidig, at efter nytår vil prisen blive hævet fra 55.000 kroner til 59.000 kroner.

De 40-50 opsamlere skal sælges i første halvdel af 2021, hvorefter næste serie kommer i handel fra efteråret 2021.

Sverige, Norge og Tyskland

Søren har solgt de første tre stenopsamlere i Sverige, hvilket har medført, at en af kunderne er blevet ambassadør for Stoneless. En ambassadør som interesserede svenske landmænd kan henvende sig til, hvis de vil se og prøve opsamleren.

- Det har hele tiden været meningen at gå udenom dyre mellemled. Derfor skal jeg ikke have forhandlere men ambassadører. Jeg håber på 3-4 styk i Sverige, forklarer Søren Vestergaard Kristensen, som også er kommet igennem til både Norge og Tyskland.

Flytter produktionen

Ambitionerne og interessen for produktet har gjort, at værkstedet i Kjellerup allerede er blevet for lille og derfor flytter Søren hele produktionen til Hammershøj efter nytår.

Her har kammeraten Christian M. Andersen, indehaver af CMA Smede & Montage, værksted. Christian M. Andersen er manden bag smedearbejdet på stenopsamleren og derfor har det været nærliggende at flytte hele produktionen til Hammershøj.

Christian har siden februar været lejet ind hos Søren og haft omkring 700 timer alene med at producere stenopsamlere.

Klar til fremtiden

Siden sidst har Søren hyret en konsulentvirksomhed til at hjælpe med forretningsudvikling og markedsføring af stemopsamleren.

Lige nu drejer alt sig om stenopsamleren og måske en »storebror«, som bliver 50 procent større. Ikke noget med andre opfindelser lige nu, for spørger man Søren, er stenopsamler-eventyret kun lige startet. Han elsker det og ambitionerne for fremtiden rækker endnu bredere end Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og 100 solgte maskiner på et år.

- Der skal eddermame sælges mange, før jeg kommer til at kede mig, griner den ambitiøse midtjyde.

Læs også