Nyt pressergarn klarer 700 kg’s baller

Helgenæs Maskinstation medvirker til at udvikle nye garntyper til højdensitetspressere. Presserproducenterne er ved at få øjnene op for garntyper, der er testet og udviklet med hjælp fra maskinstationen på Helgenæs.

Maskinfører Steen Jensen og medindehaver Ole Jensen, Helgenæs Maskinstation, betegner begge sig selv som garn-nørder. Maskinstationen medvirker gennem selskabet Skandinavisk Landbrugsplast til test og udvikling af garntyper til de nye højdensitetspressere, der bevæger sig ind på markedet i disse år. Fotos: Bøje Østerlund Garntester og maskinfører Steen Jensen, Helgenæs Maskinstation, konkluderer allerede nu, at det nye garn, der denne sæson er testet i denne Fendt Squadra 1290 UD-presser, er den hidtil bedste løsning til denne pressertype.

Det meste på Helgenæs Maskinstation er grønt, John Deere-grønt og med gule hjul.

- Den her traktor har vi faktisk fået stillet til rådighed sammen med presseren. Og presseren er en helt ny Fendt Squadra 1290 UD-presser, forklarer Ole Jensen fra Helgenæs Maskinstation.

UD står for Ultra Dentity og med presseren melder Fendt sig ind i den nye generation af ekstra hårdt pressede 90 centimeter høje baller.

- De her ball

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også