bannerPos

Nyt pressergarn klarer 700 kg’s baller

Den nye Fendt Squadra 1290 UD-presser banker den sprøde hvedehalm sammen som sjældent set. Det øger indholdet i hver balle og nedsætter fragt- og lageromkostninger betragteligt. Særligt når der er tale om 90 centimeter høje baller med en vægt på op til 700 kg og som kan stables i tre lag på halmtransporterne.
09-10-2019 08:00

Helgenæs Maskinstation medvirker til at udvikle nye garntyper til højdensitetspressere. Presserproducenterne er ved at få øjnene op for garntyper, der er testet og udviklet med hjælp fra maskinstationen på Helgenæs.

Det meste på Helgenæs Maskinstation er grønt, John Deere-grønt og med gule hjul.

- Den her traktor har vi faktisk fået stillet til rådighed sammen med presseren. Og presseren er en helt ny Fendt Squadra 1290 UD-presser, forklarer Ole Jensen fra Helgenæs Maskinstation.

UD står for Ultra Dentity og med presseren melder Fendt sig ind i den nye generation af ekstra hårdt pressede 90 centimeter høje baller.

- De her ball

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.

Landmand fik 25 procent større majsudbytte

På Toftegaard ved Brønderslev oplevede man i år 25 procent bedre udbytte i majsmarkerne end et gennemsnitsår. Det skyldes ikke mindst arbejdet med mikronæringsstoffer og biocoating, der har sikret fremspiringen i et koldt forår.
Side 1 af 1988 (39742 artikler)Prev1234567198619871988Next