Stort rykind på landsskuet

Landsskuet i Herning svulmer i jubilæumsåret, når gæsterne lukkes ind i dag torsdag morgen på Landsskuepladsen ved MCH Herning.

Op mod 50.000 ventes at besøge landbrugets udstillingsvindue for at snuse til flotte dyr, nye maskiner, mad over bål og massevis af stande med fristende tilbud under overskriften »25 års fornyelse af en tradition«.

Deltagere fra by og land, nær og fjern, kan lade sig imponere af 2.700 dyr, alle fire malkekvægsracer, en historisk udstilling om skuets udvikling gennem 25 år og en havefest på åbningsdagen, hvor alle er velkomne.

Arrangørerne melder alt udsolgt og mener, at den store opbakning er tegn på, at det går godt i landbruget.

Martin Merrild holder åbningstalen

Landsskuet fejrer i år 25 års jubilæum som afløser for det historiske Ungskue, og landsskuets første formand, Martin Merrild, der er formand for Landbrug & Fødevarer går på talerstolen for at holde åbningstalen ved den officielle åbning i Store Ring klokken 12 i dag.

På Landsskuets åbningsdag torsdag er der bedømmelse af alle udstillede dyr. Derefter kan man gå på opdagelse i have- og naturudstillingen, se eksempler på friluftsaktiviteter, se vildt blive parteret, nyde de store landbrugsmaskiner eller overvære, at hø-mesteren forsvarer sin danmarksmestertitel. Der er også mulighed for at få en guidet tur på hele pladsen.

Læs også