Kontrakttegning af sukkerroer til 2018
På baggrund af et ønske fra sukkerroedyrkerne har Nordic Sugar frem til 17. juli åbnet for kontrakttegning til kommende sæson.
Hvis man vil have sukkerroer i sit sædskifte i 2018, er det nu og frem til senest mandag den 17. juli, at man skal tegne kontrakt med sukkerfabrikken.
Tidligere har tegningsperioden ligget lige før eller efter jul/nytår, men tidspunktet er nu rykket frem til før eventuel såning af vintersæd.
- Det har været et vigtigt ønske fra dyrkerforeningen ved den netop indgåede prisaftale for 2018, at kontrakttegningen blev afsluttet allerede i juli, inden der alternativt kunne sås for eksempel vinterraps, lyder forklaringen fra Nordic Sugar.
- Vi har oplevet god søgning på vores kontrakttegning, og vi kan allerede sige, at der er stor interesse for aftaler med en tre-årig variabel pris, udtaler chefkonsulent Bo JM Secher, Nordic Sugar.
I 2018 bliver der ifølge den nye prisaftale prisstigninger på den et-årige variable aftale, og der er åbnet en ny mulighed for en tre-årig variabel aftale, som nu har den højeste pris.
Attraktive roer
- Den tre-årige variable aftale er cirka 1.100 kroner bedre pr. hektar end den et-årige med fast pris, forudsat der ikke justeres i den variable pris, påpeger Bo JM Secher.
Den tre-årige variable aftale justeres nemlig ned, hvis Nordic Sugars EBIT, der er et regnskabsudtryk for indkomst før skat og renter, kommer under 200 millioner kroner og tilsvarende op, hvis EBIT er over dette beløb.
Prisen kan dog højest blive reduceret med cirka 18 kroner pr tons roer og vil kun være lavere end den et-årige aftale med fast pris, hvis EBIT kommer under cirka 30 millioner kroner. I 2016 var Nordic Sugars EBIT 245 millioner kroner.
- Sukkerroer med en tre-årig variabel pris har et DB2, som er mere end 4.000 kroner bedre pr. hektar end vinterraps, når der regnes med en rapspris på 270 kroner pr. hkg, og forudsat den variable pris ikke justeres i nedadgående retning, oplyser Bo JM Secher, der også ser roer som bedre end maltbyg.
- Med en maltbygpris på 130 kroner pr. hkg vil roerne være cirka 3.800 kroner bedre pr. hektar, fastslår han.