DLG-rekord på driften

Til gengæld påvirkede Kongskilde regnskabet, så resultatet er negativt efter skat på 185 mio., og dermed ingen overskud til medlemmerne.

Repræsentantskabet i DLG-koncernen har her til middag godkendt årsregnskabet for 2014.

Det viser det bedste resultat på den ordinære drift i koncernens historie - på 1.503 millioner kroner og en omsætning på 59,2 milliarder kroner. Det er en forbedring på den ordinære drift på 50 procent på blot fire år. Koncernresultatet før skat (EBT) er 519 millioner kroner eksklusiv særlige poster og årets resultat efter skat (EAT) eksklusiv særlige poster er 314 millioner kroner – en fremgang på 20 procent i forhold til sidste års resultat på 262 millioner kroner.

Resultatet efter skat (EAT) er negativt med 185 millioner kroner pga. særlige poster som følge af nedskrivninger og omstrukturering i datterselskabet Kongskilde, der producerer landbrugsmaskiner. Dette er en væsentlig del af den igangværende turn-around proces, som vil gøre selskabet profitabelt og dermed klar til et potentielt salg. Nedskrivningerne er af regnskabsteknisk karakter, der ikke påvirker DLG’s likviditet negativt.

- Inden for forretningsområdet Grovvarer har vi i Danmark opnået det hidtil bedste resultat nogensinde, ikke mindst på grund af vores igangsatte lean-processer inden for produktion og logistik sammenholdt med vores nye detailstruktur,« siger koncernchef Kristian Hundebøll i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet.

- På vitamin- og mineralområdet har Vilofoss-gruppen atter leveret et rekordresultat. Vores europæiske markedsposition er styrket, og vi har fået en særdeles positiv start på det kinesiske marked med vores samarbejdspartner PUAI Feed, fortsætter koncernchefen og understreger, at forventningerne til indtjeningen i 2015 også ser positive ud inden for Service & Energi, der samlet set har klaret sig tilfredsstillende i 2014.

 

Ejer-opbakning

Turn-around-processen og heraf følgende nedskrivninger med en samlet nettoeffekt på 555 millioner kroner er et led i fokuseringen af DLG-koncernen, påpeger bestyrelsesformand i DLG, Niels Dengsø Jensen.

 - Vores ejere har givet os fuld opbakning i denne proces. Men vi vil også fremover løbende tage bestik af ethvert forretningsområde, der strategisk eller indtjeningsmæssigt ikke passer ind i DLG’s portefølje af virksomheder med henblik på helt eller delvist frasalg. Kun herigennem kan vi bidrage til at optimere vores kunders produktionsøkonomi, hvilket der er hårdt brug for i øjeblikket, siger Niels Dengsø Jensen.

Læs også