Lokale vandråd er en succes

Vandrådsmedlemmerne føler generelt, at de har haft indflydelse på arbejdet med indsatsprogrammet, viser en ny undersøgelse

I foråret blev der oprettet 23 midlertidige, lokale vandråd med repræsentanter fra eksempelvis landbrug og naturorganisationer. Rådene skulle rådgive kommunerne om indsatsen for vandløbene.

Og vandrådene har ifølge Morten Graversgaard ved Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet været en succes. Han har som led i sin ph.d.-afhandling blandt andet undersøgt, om vandrådsmedlemmerne føler, at deres involvering har haft betydning for indsatsprogrammet. Det skriver KL’s nyhedsbrev Momentum.

- Rådmedlemmerne føler generelt, at de får reel indflydelse. Jeg tror, det hænger meget sammen med, at der både har været afsat ressourcer til arbejdet, og der har været en sum penge at fordele til indsatsen, siger Morten Graversgaard til Momentum.

Landmænd med

Hos L&F har chefkonsulent Kitt Bell Andersen et positivt billede af arbejde i vandrådene:

- Vores folk i vandrådene er blevet positivt overraskede. Når man står ved siden af hinanden og ser på et konkret vandløb, finder man faktisk ud af, at interesserne ikke altid er så forskellige. Vi er jo faktisk alle enige om, at vi gerne vil have mest muligt natur og miljø for pengene, siger hun til Momentum.

De lokale vandråds arbejde er nu reelt overstået, for kommunerne har indsendt indsatsprogrammerne for vandløbene til Miljøministeriet, og herefter er det op til ministeriet at godkende planerne.

Læs også