Kloakhjælp på vej til husejere på landet

Regeringen er klar med et lovforslag, der skal hjælpe husejere med lav husstandsindkomst

Har man ikke råd til at tilslutte sig kloaknettet eller på anden måde forbedre rensningen af spildevandet, er der snart hjælp at hente.

Sådan lyder det i hvert fald fra Miljøministeriet. Regeringen er nemlig kommet med et nyt lovforslag, som indebærer, at husejere i landområder med lav husstandsindkomst kan få en længere frist til at forbedre spildevandsrensningen og tilbudt en afdragsordning af spildevandsselskabet, så regningen på op til 80.000 kroner ikke skal betales på én gang.

- Vi har en vigtig opgave med at få renset spildevandet bedre i det åbne land, og flere steder løber spildevand ud i åer og vandløb uden at være tilstrækkeligt renset. Men økonomien er nødt til at hænge sammen for de folk, der får regningen. Derfor har vi nu lavet en ordning, der skal hjælpe de husejere i landområderne, som ikke på nogen anden måde har råd til at tilkoble sig kloaknettet eller investere i en lokal renseløsning, siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) i en pressemeddelelse.

Ordningen kommer til at gælde for husejere med en samlet indkomst på højst 300.000 kroner, med et tillæg på cirka 40.000 kroner for hvert hjemmeboende barn op til fire børn.

Længere frist eller lån

Husejere, der har fået påbud om at forbedre spildevandsrensningen, kan bede om en fristforlængelse på tre år og derved få mere tid til selv at spare op.

Alternativet er, at kommunen beder spildevandsselskabet om at etablere et spildevandsanlæg på grunden og tilbyde grundejeren en afdragsordning. Herefter får borgeren regningen i rater på op til 20 år, og lånet tinglyses på boligen.

Læs også