18 millioner kroner til forskning i sprøjtemidler

Seks forskningsprojekter skal være med til at reducere brugen af sprøjtemidler

Forskere skal nu blandt andet undersøge, hvordan kartoffelavlere kan bekæmpe kartoffelskimmelsvamp med markant færre sprøjtemidler.

Det er blot et af de områder, som seks forskningsprojekter om sprøjtemidler kommer omkring. Forskningsprojekterne får 18 millioner kroner som led i regeringens sprøjtemiddelstrategi. Det oplyser Miljøministeriet.

Ifølge ministeriet skal projekterne være med til at reducere brugen af sprøjtemidler og finde alternativer til de skrappeste af slagsen.

- Vi skal have landmændene til at bruge færre og mere skånsomme sprøjtemidler. Derfor er forskning afgørende, så vi kan få udviklet alternativer til de skrappeste. Og jo mere viden vi får om, hvordan sprøjtemidler påvirker vores miljø og sundhed, jo mere restriktive kan vi også være. Både når vi godkender nye sprøjtemidler og revurderer de gamle, siger miljøminister Ida Auken (SF) i en pressemeddelelse.

Heri tilføjer Venstres miljøordfører Henrik Høgh:

- For Venstre er det vigtigt, at vi støtter forskningsprojekter, som ser på, hvordan landmænd kan bruge færrest mulig sprøjtemidler og samtidig få et højt udbytte på marken.

Læs også