Tag en med på råd til traktorkøbet

Der er mange valgmuligheder, og det gør det muligt for landmanden at finde en løsning, der passer til hans behov

Der er mange valgmuligheder, og det gør det muligt for landmanden at finde en løsning, der passer til hans behov

Det er blevet sværere at købe traktor, fordi valgmulighederne er blevet flere både teknisk og finansieringsmæssigt. Sådan lyder vurderingen fra maskinkonsulent i Østlige Øers Maskinrådgivning, Hans Henning Sørensen.

Han understreger, at de mange valgmuligheder giver landmanden større muligheder for at strikke en løsning sammen, som passer præcist til hans behov. Men det er blevet mere kompliceret at nå dertil. For med øgede valgmuligheder øges risikoen også for, at man plumper i og laver et køb, der ikke er optimalt, fortæller han.

- Nogle landmænd får ikke nok udbytte af deres investering, fordi de for eksempel har tilkøbt faciliteter på traktoren, som de ikke bruger, siger Hans Henning Sørensen.

Chefkonsulent i Heden & Fjorden, Palle Høj, oplever, at flere og flere landmænd tager en økonomikonsulent med på råd, når de skal købe traktor eller ny maskine.

- Finansieringsdelen er blevet mere uigennemskuelig. Landmændene kan ikke længere bare gøre, som de plejer, men må forholde sig til mange forskellige måder at finansiere købet på. Derfor kan det være en god idé at tage en økonomikonsulent med på råd, og det oplever vi i stigende grad, at landmændene også gør, siger Palle Høj.

Læs mere om de overvejelser, man skal gøre sig før traktorkøbet i Effektivt Landbrug torsdag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også