Fredag var der hektisk købsstemning blandt de ikke mindre end 750 opkøbere fra hele verden ved den igangværende pelsauktion på Kopenhagen Fur.
- Priserne er tydeligvis fortsat på vej op.
Sådan lød vurderingen fra adm. direktør Torben Nielsen, da pelsauktionen i fredags blev skudt i gang på Kopenhagen Fur i Glostrup med det hidtil største antal opkøbere ved en auktion. Ikke mindre end 750 opkøbere fra hele verden er mødt, heraf over 400 fra Kina.
- Vi har her på aprilauktionen lagt ud med nogle snævre typer, som opnår høje priser på 600 til 700 kroner pr. skind. Men tendensen skal nok holde sig de næste dage, når de store partier minkskind kommer på, vurderer Torben Nielsen.
Pelsauktionen i Glostrup fortsætter hver dag frem til tirsdag, og spændende er det, om gennemsnitsprisen for alle auktionsdage gennembryder de 500 kroner pr. skind.
- Vi kan naturligvis ikke holde den pris på 680 kroner, som står på tavlen lige nu, men også indenfor denne type skind ligger vi cirka 15 procent over sidste auktion, lød det i går middags fra kommunikationschef Sander Jacobsen i den hektiske auktionssal. Også han forventer, at den store købelyst holder sig frem til tirsdag, men understreger, at det er for tidligt at afgøre, at de 15 procent holder.
Helt vildt
I auktionsåret tilbage i 2008/09 lå gennemsnitsprisen for handlede skind på 203 kroner. Siden er den blevet fordoblet, og stigningen fortsætter tilsyneladende uhæmmet.
- Det er helt vildt, som opkøberne er strømmet til auktionen, erkender Sander Jacobsen. Vi har måttet sætte kvoter på antallet af personer, som de enkelte pelshuse kunne have med til auktionen, og stadig er auktionssalen helt proppet.
Opkøbere fra Kina/Hong Kong er som sædvanligt langt i overtal, men direktør Torben Nielsen forventer også stigende interesse fra andre nationer.
- Jeg ved, at vi i dag har 31 græske opkøbere med. De køber skind til forarbejdning og salg til russiske turister i Grækenland. Tilsvarende har vi opkøbere fra Norditalien og Dubai, som naturligvis ikke selv går med pels i varmen, fortæller pelsdirektøren, mens budene lyder i baggrunden.
- Selv om økonomien i Kina skulle falde igen, vil kineserne antagelig fortsat efterspørge skind, da de på samme måde videresælger til Rusland og de nyrige centralasiatiske lande, tilføjer Sander Jacobsen.
Ud over den altdominerende mink skal der i de kommende dage i Glostrup også handles mindre partier af andre skindtyper, som for eksempel zobel fra russiske pelsdyravlere. Disse skindtyper nyder godt af den store efterspørgsel på mink og opnår også højere priser.