Fjordhoppen Flicka skal charmere dommerne

Når de bedste hopper skal kåres i Varde, håber Eva Deleuran Mølgaard, Janderup, at hendes 4-årige goldfjordhoppe Flicka Fredensdahl vil være med helt fremme i feltet.

For ti år siden havde Eva Deleuran Mølgaard i Janderup ikke tænkt den tanke, at heste skulle blive hendes alt overskyggende fritidsinteresse. Men via datteren Nanna´s store interesse for heste, blev også Eva så at sige ”bidt af en gal hest” – og resultatet ses i dag på engen ved ejendommen, hvor fem fjordheste her i foråret går i solskinnet og gumler græs og mælkebøtter.

- Vi havde ikke haft noget med heste at gøre. Men de startede et såkaldt gummistøvlehold for forældre, hvor jeg meldte mig til – og blev interesseret, husker Eva Deleuran Mølgaard, der herefter gik efter selv at få en gammel rolig begynderhest.

- Der så blev en ung 4-årig i stedet, griner Eva, der dog ikke blev skuffet. Den nu gamle fjordhingst, der blev hendes første har hun stadig – og det bliver der ikke ændret på.

En af dem er den 4-årige goldhoppe Flicka Fredensdahl, der er Eva Deleuran Mølgaard´s bud på en vinderhest ved dyrskuet i Varde.

Dyrskuetid er hyggetid
Eva Deleuran Mølgaard deltager på dyrskuet i Varde samt på Landsskuet i Herning. Og for dyrskuerne gælder det, at det både handler om at få sine heste bedømt – men næsten endnu vigtigere – at møde andre hestefolk.

- Vi har det rigtig godt i Fjordhesteforeningen, hvor der kommer rigtig mange på Landsskuet i Herning. Jeg tror det er den forening, hvor man hygger sig allermest, forklarer Eva Deleuran, der også sætter stor pris på dyrskuet i Varde, selv om hun gerne så flere fjordheste dér.

- Det er trods alt sjovere at stille op i en konkurrence med fjordheste, hvor der er flere heste, tilføjer hun.

Men uanset om dyrskuet er stort eller mindre – forberedelse skal der til. Siden i vinter har Eva trænet med Flicka, med blandt andet gå-træning.

- Desuden har det handlet om foderstand og om at få vinterpelsen af, forklarer Eva, der selv vurderer, at hun bruger omkring to timer hver dag efter arbejdstid, hvor hun arbejder som social- og sundhedsassistent, og hvor hun hjemme på gården får hjælp af sin mand, der betegner sig selv som ”staldkarlen”.

Læs også