Chris fik landmændene til at ”tro på lortet”

LIVSKVALITET: Den landskendte Chris MacDonald gav underholdende peptalk, da 400 var mødt op til et både sjovt og informativt arrangement, der skulle tage tankerne væk fra krisestemningen for en stund – det hele krydret med sport og dans og inspiration til bedre livskvalitet.

Forkortelser som HUA, PU og TPL er sikkert nogen der umiddelbart siger ret mange ret meget. Men efter to timers peptalk af den landskendte Chris MacDonald, så begynder det hele pludseligt at give mening. For når der bliver sat ord på HUA – Hørt, forstået, accept, og PU – Personlig Udvikling og TPL – Tro på lortet, er forkortelserne blevet til ord og begreber, der kan sættes ind i dagligdags hverdag.

Og det var netop hvad Chris MacDonald gjorde i sin to timer lange peptalk, hvor han kom vidt omkring. En pebtalk, der var første halvleg af arrangmentet ”Ved at bruge energi – får man energi”, der var arrangeret af Sydvestjysk Landboforening og Jysk Landbrug, og holdt i Vejen Idrætscenter.

Og Chris MacDonald lagde ud med en ret uformel præsentation af sig selv og sin baggrund, der handler om en barndom og ungdom i USA, med forældre og søskende der hver især havde deres at slås med i form af psykiske og misbrugsproblemer og de konsekvenser det havde haft. Til i dag, hvor den oprindeligt biolog-uddannede Chris selv er kendt som lidt af en sundheds- og livsstilsguru – selv om han selv hader det udtryk.

- Tro ikke på alt hvad i ser og hører på tv – det bliver klippet sammen, lød det muntert fra Chris MacDonald, der slet ikke betegner sig selv så ekstrem, som han ofte fremstilles i medierne. Og det samme gælder det budskab, han gerne vil give omkring den sunde livsstil med motion, sund kost og andre livsstilsomlægninger, hvor det handler om at starte der hvor man kan – selv om det kan være svært at få taget sig sammen:

- Burde jeg – ja! – men det skal nok gå, og jeg starter lige om lidt. Sådan tænker mange, forklarede Chris MacDonald, der til gengæld samtidig fremhævede alvoren bag i form af undersøgelser, der viser, at risikoen for livsstilssygdomme som diabetes og hjertelidelser kan mindskes med op til 80 procent.

Søvn giver energi
En almindelig voksen person har brug for mellem 7 og 8 timers søvn, og er man teenager er det hele 9 timer. Mange sover langt mindre – og det kan gå ud over både helbred – men især energien i kroppen.

Den energi, der ifølge Chris MacDonald, er nødvendig for evt. at gå de 10.000 skridt dagligt, der er nødvendig motionsmængde for at holde sig sund. Eller de 4 gange 20 minutters intensiv træning med pulsen oppe, der kan være alternativet.

Fysisk aktivitet, der samtidig, ifølge Chris MacDonald, kan forskyde livskvaliteten 50 procent – vel at mærke i den rigtige retning.

Og bedre livskvalitet giver overskud til samvær med andre og positiv indgang til livet – at tro på lortet – og ringen er sluttet.

Lattermuskler og mavemuskler
Det var ikke kun lattermusklerne der blev trænet i forbindelse med arrangementet i Vejen Idrætscenter.

Efter Peptalken fra Chris MacDonald var det tid for træning i idrætscentret i hold. Så der var gang i både zumba, diskodans, vægttræning, mavebøjninger og svømning inden der blev sluttet af med et sundt aftenmåltid.

Læs også