Sagspuklen med miljøsager er fortid

Forudsætningerne for en sagsbehandlingstid af miljøsager på seks eller ni måneder er nu til stede på landsplan, meddeler Miljøstyrelsen.

På landsplan er sagspuklen for ansøgninger om husdyrgodkendelse for landmænd nu pist og borte.

Det sker efter en slutspurt i 3. kvartal i år, hvor over 1400 sager er blevet afgjort.

I øjeblikket er der 761 ansøgninger om husdyrgodkendelser på landsplan, der mangler at blive afsluttet, og da tallet er under 800, bliver det dermed betegnet som om at sagspuklen er væk, fordi de resterende sager indgår i den »almindelige løbende sagsomsætning«, som det hedder.

Forudsætningen for at overholde sagsbehandlingsfristerne på ni måneder for de mere komplicerede sager og seks måneder for de mindre komplicerede sager er nu til stede, lyder det fra Miljøstyrelsen.

Ikke alle er igennem
Seneste opgørelse over kommunernes afsluttede sager pr. 1. oktober, som Miljøstyrelsen netop har offentliggjort, viser dog, at der i enkelte kommuner fortsat er store problemer med at få afsluttet sagerne.

Det gælder især i store landbrugskommuner, som Mariagerfjord og Haderslev, der nu sandsynligvis er nødsaget til at betale dele af det tilskud tilbage, de fik sidste år til netop at komme sagspuklen til livs, i forbindelse med regeringens Husdyraftale.

Kommunerne har nu fået tilbudt assistance fra det såkaldte husdyrrejsehold, som også er en del af Husdyraftalen, så de kan komme igennem og få løst sagerne.

Ifølge Miljøstyrelsen er det især de kommuner, som i seneste opgørelse har under 75 procent afsluttede sager, hvor der stadig er problemer.

Følgende kommuner har under 75 procent afsluttede sager i seneste opgørelse fra Miljøstyrelsen: Århus (71 procent), Sønderborg (71),  Ærø (70), Kolding (67), Haderslev (61), Fredericia (50), Mariagefjord (46), Faxe (39), Odsherred (30), Dragør (0), Halsnæs (0).

Se hele listen for kommunernes sagsbehandling af ansøgninger om husdyrgodkendelser her.

Læs også