- Selvfølgelig kan man have gmo i Danmark

DLF Trifoliums formand, Benny Kirkebække Christensen, mener sagtens, at der er plads til både økologi og gmo i Danmark.

Torsdagens vedtagelse i Folketinget om, at Danmark skal have revideret sin gmo-lov, og at regeringen i EU skal arbejde for, at Danmark på nationalt plan selv skal bestemme om vi vil have gmo-afgrøder eller ej, blev af Økologisk Landsforening modtaget som første skridt på vejen i et gmo-frit Danmark.

Men sådan håber Benny Kirkebække Christensen, absolut ikke det går. Han er ivrig gmo-tilhænger og formand for DLF Trifolium, der sidste år på grund af det negative politiske klima om gmo-afgrøder, var nødt til at opgive et stort forsknings- og udviklingsprojekt om gmo-græsser.

- Vi får et stort problem på konkurrenceevnen. I de lande hvor man bruger gmo-afgrøder, vil man nemlig i fremtiden kunne producere billigere end vi kan, siger Benny Kirkebække Christensen.

Han fortæller, at han i mange år har set gmo-afgrøder, som en lige så stor revolution for landbruget, som dengang den grå Massey-Fergusson kom. Det ærgrer ham derfor, at der fra politisk side er så lidt velvilje imod gmo-afgrøder.

- Det næste boom i landbruget, der kunne komme er helt klart gmo. Og det hjælper intet, at vi bliver gmo-frie i Danmark. Hvis man kan købe korn i alle landene omkring 20 kroner billigere, fordi de har lov til at bruge gmo, så er det jo der, at det bliver købt. Ved at gøre Danmark gmo-frit, så er det næsten det samme som at lukke landbruget herhjemme, lyder det fra Benny Kirkebække Christensen.

Plads til alle
Han mener, at økologerne er alt for bekymret. Der er nemlig i hans optik plads til både landmænd der vil have gmo-afgrøder og økologer.

- Det kommer jo an på hvilke gmo-afgrøder man vælger. I nogle gmo-græsser ville  krydsbestøvningen rigtig nok være meget stor, men det er bestemt ikke alle. Selvfølgelig ville der være plads til gmo-afgrøder i Danmark, lyder det fra DLF-formanden.

Det var et enigt Folketing, der torsdag besluttede at pålægge regeringen at arbejde for en mere markant linje i dansk politik om dyrkning af gensplejsede afgrøder herhjemme.

 

Læs også