Cleangirl-familien udvidet med nye medlemmer

MASKINER: Den sønderjyske producent af den unikke strø-fejemaskine »Cleangirl«, præsenterer en nyhed på Agromek i form af en ny 4-hjulstrukket model, ligesom der nu også kan tilbydes en model med mere end fordoblet kassekapacitet til savsmuld eller finsnittet halm.

Den produceres i Gram men har på få år fundet vej til kvægstalde i hele Danmark samt en række europæiske markeder som Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Holland og Sverige – den specielle strø-fejemaskine, Cleangirl, der præsenteres på Agromek.

I år er der flere nyheder i programmet, samtidig med at virksomheden selv har overtaget salget af maskinen pr. 1. oktober, der nu sker direkte fra fabrik til de enkelte forhandlere.

- Det har vi valgt for ganske enkelt at have et bedre overblik over de markeder vi er repræsenteret på og de forhandlere vi bliver solgt hos, forklarer Niels Nederby, der er ansvarlig for salg og service i Cleangirl

4-hjulstræk i stalden
Den kendte model af Cleangirl har baghjulstræk. Men serien udvides nu med en 4-hjulstrukket model. Og det gør den endnu mere manøvreringsdygtig i stalden:

- 4-hjulstrækket gør den i stand til bedre at klare en skrabebund. Mange staldgulve har stigninger, og 4-hjulstrækket gør at den nemmere »kravler op« og eksempelvis kan klare at kravle over en skrabebom uden at støde ind i den, forklarer smedemester og direktør i Cleangirl, Hans Skovby.

Større kapacitet
Den oprindelige Cleangirl er en maskine med en længde på 295 centimeter og en bredde på 95 centimeter og en højde på 140 centimeter med en kasse til 700 liter savsmuld eller finsnittet halm

I den nye »storesøster« til denne model, er der lanceret en større model hvor kapaciteten i kassen er mere end fordoblet til nu 1500 liter savsmuld eller finsnittet halm.

Det er sket via en overbygning til den oprindelige kasse, der har betydet at højden er steget til 1,80 meter.

- Det har givet større kapacitet og mulighed for at læsse med minilæsser, forklarer Niels Nederby, der dermed ser feje-strømaskinen ideel for endnu flere landmænd end tidligere.

Niels Nederby tilføjer at man med overtagelsen af salget i eget regi og præsentationen af et udvidet modelprogram på Agromek vil fortsætte en igangværende ekspansion af virksomheden herhjemme såvel som på eksportmarkedet. Blandt andet vil man satse på direkte kontakt hos lokale forhandlere med deltagelse ved åbent hus arrangementer og ligeledes demonstrere maskinen ude hos landmændene. På Agromek udstiller man med en basismodel samt en model med alt ekstraudstyr.

Læs også