Danish Crown holder bare budgettet

(Effektivt Landbrug) 70 fra Danish Crown og 80 øre fra Tican i efterbetaling gør ikke indtryk på Danske Svineproducenter, for det resultat er bare som forventet.

Torsdagens offentliggørelse af årsresultatet for Danish Crown vækker ikke begejstring hos svineproducenterne. Og knap nok heller i Danish Crowns ledelse.

En omsætningsfremgang fra knap 44,4 til godt 48,5 milliarder, et årsresultat på 1,23 milliarder kroner mod 1,67 året før og en efterbetaling på samme niveau som året før, nemlig 70 øre til slagtesvineproducenterne og 60 øre til soholderne, får Danish Crown til at betegne året som »knapt tilfredsstillende på baggrund af den løbende afregning til selskabets andelshavere«.

- Jamen, det var lige, hvad vi havde forventet, og hvad Danish Crown selv havde forventet, siger Torben Poulsen, formand for Danske Svineproducenter, til Effektivt Landbrug.

- Man holder bare budgettet, og overskuddet er fremkommet ved, at vi producenter har fået for lidt i årets løb, tilføjer han.

Til dét siger formanden for Danish Crown, Niels Mikkelsen:

- Der har været store udfordringer, men med dét udgangspunkt, vi har, så synes jeg, at det er gået ganske godt med at få flyttet virksomheden i den retning, vi gerne vil have den. Vi har strukturrationaliseret mere, end hvad man normalt gør for at matche udviklingen, og samtidig har vi forberedt og udbygget en række aktiviteter i udlandet, men vi ser først mange af effekterne i næste regnskabsår.

Niels Mikkelsen understreger, at tingene udvikler sig i henhold til den plan, der er lagt, og investeringerne lever op til det forventede, især i England, hvor koncernen i forhold til investeringslande som Polen og Tyskland er længst fremme med sine aktiviteter. Her forventes ifølge Niels Mikkelsen en meget voldsom omsætningsforøgelse og en tilsvarende indtægtsforøgelse.

Danish Crown henlægger i år godt 30 millioner kroner til egenkapitalen, udover 8 øre pr. kilo til andelshaverkonti. Det er på samme niveau som lillebror Tican, der overhaler storebror med en restbetaling på 80 øre til svineandelshaverne og 60 øre til soandelshaverne.

Læs også