Landbruget skal på skoleskemaet
(LANDBRUG FYN) For få moderne landmænd er bevidste om, at skole- og samfundskontakt er en vigtig opgave, mener vestfynsk kontaktlandmand, der opfordrer flere landmænd til at gå aktivt ind i arbejdet.
- Mit håb er, at nogle flere yngre, driftige landmænd bare et par gange om året vil sætte en halv dag eller blot nogle timer af til at gøre en indsats for at udbrede kendskabet til og kontakten med landbruget hos skoleeleverne - og i samfundet i øvrigt.
Det siger gårdejer Jørgen Engholm Hansen, der som »koordinerende kontaktlandmand« i Glamsbjerg Kommune i onsdags besøgte otte skoler i kommunen for - ligesom næsten tusind andre landmænd over hele Danmark - at aflevere inspirationsmapper med ideer til, hvordan landbruget kan komme på skoleskemaet.
- Alt for få moderne landmænd er bevidste om, at dette her er vigtigt, påpeger den unge vestfynske landmand. Jeg synes ikke, det er ret tidskrævende. Det er måske en eller to gange om året, at de lokale kontaktlandmænd bliver bedt om at være behjælpelig med en konkret opgave. Og de skal blot komme som repræsentant for erhvervet og for eksempel medvirke ved gennemførelse af et landbrugsspil i en skoleklasse eller ved et gårdbesøg.
Landbrug Fyn var med, da Jørgen Engholm Hansen onsdag formiddag afleverede inspirationsmappen fra Landbrugets Skole- og Samfundskontakt på Glamsbjergskolen. Inden da havde han sammen med en af de øvrige kontaktlandmænd i kommunen besøgt et par andre skoler, og i alt udleverede de to landmænd i formiddagens løb mapper på Glamsbjergs fire kommuneskoler, på Glamsbjerg Fri- og Efterskole, på Sydvestfyns Efterskole (Erhvervsefterskolen) og på Glamsdalens Idrætsefterskole.