Falster fik positiv omtale på Lolland

Til Sesvanderhaves julemøde i Maribo på Lolland udtrykte salgschef Henrik Møller store forventninger til firmaets nye roesort Falster.

Det er højsæson for sukkerroedyrkerne, der både arbejder med 2021-kampagnen og samtidig kigger lidt frem mod den kommende sæson, som blandt andet omfatter valg af roesorter.

I den forbindelse har roedyrkerne haft mulighed for at få »hjælp og vejledning« – måske snarere inspiration – på møder på Sydhavsøerne, hvor Sesvanderhaves julemøde var det seneste i rækken.

Restaurant Bangs Have i Maribo på Lolland udgjorde rammerne for Sesvanderhaves traditionsrige decembermøde, hvor Henrik Møller, salgschef hos Sesvanderhave, kunne byde velkommen til næsten 120 sukkerroedyrkere, der også blev klogere på både afgrødepriser og de økonomiske udsigter.

65 faktorer plus corona

Til julemødet var der således indlæg fra både Jakob F. Kjærsgaard fra KornBasen, som VKST står bag, og cheføkonom Jens Schjerning fra Agrocura. Begge kom ind på de mange faktorer på verdensmarkedet, som også påvirker de danske landmænd.

- Der er en mand, der engang har oplyst, at kornpriserne bestemmes af 65 faktorer. Jeg tror, det tal nu er 66. Han havde næppe tænkt på corona, men det betyder også noget i dag, konstaterede Jakob F. Kjærsgaard, som er overbevist om, at der også er en fremtid for sukkerroedyrkerne.

- Roerne topper ikke, men der er helt afgjort et grundlag for at dyrke roer i Danmark, så det skal I da bare blive ved med, opfordrede han.

Høje udbytter i marken

Henrik Møller gav på julemødet naturligvis en gennemgang af Sesvanderhave-sorterne, og han glædede sig over, at flere af sorterne klarede sig rigtig godt.

- Falster er en nematodesort, men den præsterer også høje udbytter i marker, som ikke er inficeret med nematoder, så det er en alsidig sort.

Henrik Møller

- Jeg har også noteret mig, at vores priser er de laveste. Vi burde kun servere vand i aften, men der er nu alligevel øl til maden, påpegede Henrik Møller med et smil.

Han anbefalede blandt andet de fremmødte til at prøve firmaets nye roesort, Falster, som han har store forventninger til.

- Falster er en nematodesort, men den præsterer også høje udbytter i marker, som ikke er inficeret med nematoder, så det er en alsidig sort, fortalte Henrik Møller, som tilføjede:

- Falster har også den fordel, at den spirer hurtigt umiddelbart efter såning, og den har samtidig en høj sukkerprocent, ligesom en lille bladkrone medfører, at det er en roe, som holder sig godt, når den er lagt i roekule.

Læs også