Dækkoncern styrker sin markedsposition med ny nordisk organisation

Den store importør og distributør af dæk, NDI-koncernen, har netop skabt en ny nordisk organisation, der skal styrke samarbejdet på tværs af landene til gavn for kunderne. I den forbindelse udpeger koncernen to direktørprofiler.

Der blæser nye vinde hos dækkoncernen NDI.

Med internationale leasingselskaber, der vinder stadigt større markedsandele og ejerskab af de nordiske bilflåder, nye krav til ESG-compliance, en stor og hastig forandring af bilmarkedet og krav til dækgrossisters digitale løsninger, har gjort, at NDI Group nu har samlet et nyt, nordisk ledelsesteam.

Et team, hvor Torbjørn Skilbred Aune får øverste ansvar i NDI Norge og Martin Andersson får ledelsen af NDI Sverige.

Det er en beslutning, der vil styrke hele koncernen, mener den nordiske salgschef, Jakob Nannberg Scheel.

- Med udpegelsen af Torbjørn Skilbred Aune og Martin Andersson, som henholdsvis får ansvaret for vores selskaber i Norge og Sverige, vil vi sætte handling bag vores ambition om at skabe mere værdi for vores kunder. Det vil vi gøre gennem et tættere samarbejde på tværs af landene, vidensdeling, gensidig dialog og udnyttelse af de mange potentielle synergier, vi har på tværs af landene og de lokale markeder, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi vil arbejde målrettet med, hvordan vi som en stor nordisk virksomhed med en stor indkøbsvolumen og tæt kontakt til førende leverandører i industrien kan blive en endnu mere attraktiv samarbejdspartner. Ikke mindst for de store, internationale virksomheder på markedet, herunder blandt andet leasingselskaber.

I den forbindelse kommer koncernen til at sætte mere fokus på ESG og kan ifølge salgschefen tilbyde de optimale produkter, løsninger og services til kunderne i de forskellige markeder, der er under stor forandring i disse år.

Over 20 års erfaring

Torbjørn Skilbred Aune, der bliver direktør for NDI Norge per 1. juni, har over 20 års erfaring fra virksomheden. Han begyndte som ordremodtager, blev senere afdelingsleder, efterfølgende logistikchef – og i de seneste seks år har han været driftschef.

- Jeg glæder mig til at tage fat på de nye udfordringer og få en unik mulighed for at udvikle virksomheden og styrke vores position på det nordiske såvel som på det lokale niveau som en af dækbranchens førende aktører. En opgave, som jeg er ydmyg over for, og jeg ser frem til at tage fat på sammen med vores dygtige medarbejdere og øvrige ledelse, siger Torbjørn Skilbred Aune.

Et stærkt fundament

I Sverige er Martin Andersson udnævnt som direktør for NDI Sverige, og han er ny i virksomheden, men har ligesom Torbjørn Skilbred Aune stor erfaring fra branchen i sine tidligere job i andre dækvirksomheder.

- NDI har i kraft af sin størrelse, produktudvalg, logistiksystem og kompetencer for mig at se meget store muligheder for at få en endnu stærkere position. Ikke kun i Sverige, men i hele Norden, og jeg ser meget frem til at starte i rollen som direktør og bygge videre på det stærke fundament, som virksomheden er bygget på, siger han.

I regnskabsåret 2022/23 satte NDI-koncernen omsætningsrekord på 2,8 milliarder kroner og et årsresultat på 41 millioner kroner.

Læs også