Danmark er førende i Europa inden for forskning af alternative proteiner
Massive investeringer og forskning gør Danmark til europæisk frontløber på alternative proteiner, men en fortsat global førerposition kræver fortsat strategisk fokus og samarbejde.

Danmark har førertrøjen på i Europa, når det kommer til investeringer og forskning i alternative proteiner som plantebaseret kød, fisk og skaldyr, æg og mejeriprodukter. Foto: Colourbox
Danmark er i dag Europas førende nation, når det kommer til investeringer og forskning i alternative proteiner som plantebaseret kød, fisk og skaldyr, æg og mejeriprodukter. Med en vækst på 94 procent i private investeringer i 2024 og en stærk forskningsindsats fra universiteter og fonde, har Danmark for alvor markeret sig som en global frontløber.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her