Sukkertransport i planter kan forme fremtidens fødevarer
Et nyt studie fra Aarhus Universitet viser, hvordan små forskelle i planters transportproteiner kan få stor betydning for fødevareproduktion, sygdomsresistens og den grønne omstilling.

Forskerne Laust Bavnhøj og Camilla Gottlieb Andersen har forsket i sukkertransportens potentiale til at ændre fremtidens fødevarer. Fotos: Helene Eriksen
Hvordan vælger planter, hvilket sukker de skal optage?
Det spørgsmål har forskere på Aarhus Universitet stillet sig selv og fundet svarene på i et nyt studie.
Det studie er netop blevet offentliggjort i det anerkendte tidsskrift PNAS. Ved at sammenligne to næsten identiske transportproteiner i planten Arabidopsis thaliana har forskerne afsløret bittesmå forskelle, der afgør, hvilket sukker planten optager.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her