Det er den anden større investering fra KMC i 2025 og følger den tidligere igangsatte udvidelse af virksomhedens granulatproduktion. Den aktuelle investering har fokus på at øge produktionen af kartoffelbaserede derivater, som er nøgleingredienser i en bred vifte af plantebaserede produkter, herunder plantebaseret ost, slik og dressinger. Derudover omfatter investeringen en opdatering af eksisterende anlæg.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt for os at sikre vores position på det globale marked for fødevareingredienser, og denne investering vil hjælpe os med at imødekomme den stigende efterspørgsel efter vores højt forædlede kartoffelbaserede ingredienser til fødevareindustrien, siger Jesper Burgaard, administrerende direktør i KMC.

Internationalt fokus

KMC’s udvidelse sker på et tidspunkt, hvor innovation inden for plantebaserede fødevarer øges globalt. Formålet er at øge markedsandele og bedre kunne servicere internationale kunder, der efterspørger bæredygtige og funktionelle fødevareløsninger.

Investeringen er også godt nyt for KMC’s danske kartoffelavlere, som i øjeblikket står over for udfordringer med at bekæmpe kartoffelskimmel. Trods disse udfordringer er Jesper Burgaard optimistisk.

- Vi investerer i vores højværdiprodukter for at styrke vores indtjening og for at forbedre vores mulighed for at håndtere udfordringerne, siger Jesper Burgaard.

I løbet af de seneste fem år har KMC investeret massivt i forskning og udvikling af skimmelresistente kartoffelsorter ved hjælp af nye genomiske teknikker (NGTs). En teknologi som i øjeblikket er under behandling hos EU's reguleringsmyndigheder.

- I år har vi set nogle positive resultater i vores pilotprojekt, og selvom der kræves yderligere test, er vi optimistiske med hensyn til at sikre fremtiden for bæredygtigt kartoffelbrug i Danmark, tilføjer direktøren.

Med denne markante investering bekræfter KMC sit engagement i innovation, bæredygtighed og lederskab på det globale marked for plantebaserede ingredienser.

Business