Nordic Seed køber 20 hektar og nye faciliteter i Midtjylland

Såsædsforædlingsselskab Nordic Seed, har købt forædlingsstationen ved Odder. Med i handlen følger også 20 hektar jord.

Nordic Seed har købt forædlingsstationen i Dyngby ved Odder, som man hidtil har lejet.Dertil fulgte også 20 hektar jord.

Sælger er Pajbjergfonden, der fortsat vil være en tæt strategisk partner for Nordic Seed som udlejer af jord til forsøgsmarker. Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

- Købet af forædlingsstationen er et vigtigt skridt i udviklingen af Nordic Seed. Med ejerskab over bygningerne i Dyngby og mere plads at boltre os på kan vi klargøre vores forestående udbygningsplaner. Lokationen har en optimal beliggenhed med gunstige jordforhold og en placering tæt på universitetet i Aarhus, siger Kim Bonde Petersen, adm. direktør i Nordic Seed.

Nordic Seed blev etableret i 2007 gennem en sammenlægning af forædlingsaktiviteterne i Pajbjergfonden ved Dyngby, Abed Fonden ved Holeby samt såsædsaktiviteterne i DLA Agro.

Siden har selskabet udviklet sig markant, og i de 16 år har selskabet øget antallet af forædlingsprogrammer fra 2 til 14, mens antallet af medarbejdere er tredoblet, så der i dag er cirka 60 ansatte i Danmark.

- Vi ser fortsat store muligheder for at udvikle Nordic Seed, og vi har mange spændende nye sorter på vej i de kommende år, der kan skabe værdi for landmændene. Det gælder både forædling af traditionelle arter og et stigende engagement i plantebaserede fødevarer, forklarer Kim Bonde Petersen.

Nordic Seed er aktive på en række nordeuropæiske markeder. Det indbefatter blandt andet sortsafprøvninger i Danmark, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen og Tyskland.

Læs også