Lukrativt Arla-selskab investerer i Latinamerika

En opgradering af virksomhedens fabrik i Argentina skal sikre en fordobling af kapaciteten til permeatpulver samt produktion af proteiner tilladt i spædbørnsernæring.

Arla Foods Ingredients investerer i en betydelig opgradering af produktionsanlægget i Argentina for at imødekomme en voksende efterspørgsel på højkvalitets valleingredienser både i Latinamerika og globalt. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Opgraderingen af anlægget, der ligger i byen Porteña, inkluderer en planlagt investering i et nyt tørretårn, der vil mere end fordoble produktionskapaciteten af permeatpulver, og at anlægget nu lever op til kravene for at producere proteiner til brug i spædbørnsernæring.

Fordoble kapacitet

Efterspørgslen på permeat, som er en kilde til sødme og mineraler med lavt kaloriehindhold, vokser globalt og i særdeleshed i Latinamerika og Asien.

Solide salgsresultater har bidraget til, at Arla Foods Ingredients nu investerer i Porteña-anlægget med planen om at tilføje et nyt tørretårn, der vil mere end fordoble kapaciteten og dermed sikre, at al permeat, der produceres på anlægget, kan tørres og omdannes til ingredienser til brug i fødevareindustrien.

Mejeriteknologivirksomheden Relco, en del af Koch Separation Solutions, er valgt til at udføre konstruktionen af tårnet grundet sin globale erfaring inden for behandling af netop permeat og sine sydamerikanske referencer. Det er planen, at tårnet står færdigt og tages i brug i 2026.

- Vi har været i Argentina siden 2000, og i løbet af årene, og uafhængigt af den økonomiske situation i landet, har vi opnået nogle meget tilfredsstillende resultater, der gør, at vi nu kan investere i fremtidig vækst. Denne opgradering er en vigtig brik i vores strategiske ambition om at imødekomme en voksende efterspørgsel efter højkvalitets valleingredienser – både i Latinamerika og globalt, siger Henrik Andersen, adm. direktør i Arla Foods Ingredients.

Strenge krav for spædbørnsernæring

For at kunne lave produkter beregnet til spædbørn skal man leve op til nogle strenge globale standarder inden for næringsværdi og hygiejne. Arla Foods Ingredients har fra Danmark Protein-anlægget ved Videbæk haft tilladelse til at producere til sektoren siden 2000’erne, og efter en omhyggelig proces har anlægget i Porteña nu opnået samme tilladelse. En hygiejneadskillelse af det område, hvor ingredienserne til spædbørnsernæring produceres, og nøjagtige procedurer for separation af råvarer er nogle af de tiltag, der er blevet indført.

Derudover har Arla Foods Ingredients indgået aftaler med og tilbudt uddannelse til lokale mejerileverandører for at sikre, at råmaterialerne lever op til den nødvendige kvalitet.

- Vi er stolte af, at vi nu kan producere til spædbørnssektoren fra Latinamerika. At nå hertil har krævet tid og ressourcer og en høj grad af samarbejde – ikke kun mellem vores danske og argentinske afdeling, men også med lokale mejerier. Alle har effektivt bidraget til, at vi nu kan løfte vores forretning yderligere, siger Henrik Andersen.

Tiltagene for at opnå tilladelsen blev afsluttet i juni, og Arla Foods Ingredients forudser, at en betragtelig del af Porteña-anlæggets samlede produktion vil gå til ingredienser til spædbørnsernæring inden for det første år og derefter vokse yderligere.

Arla Foods Ingredients er et særdeles lukrativt guldæg for mejerikoncernen. Datterselskabet øgede i 2022 omsætningen til 7,1 milliarder kroner og landede en nettoindtjening på godt 1 milliarder kroner. Ingredientsdivisionen har i dette regnskabsår godt 900 ansatte.

Læs også