bannerPos

Ny løsning til automatisk ukrudtsbekæmpelse

- Vi er glade for at komme ud til landmændene, så de kan gøre brug af det, som vi i tre år har arbejdet på i projektet. Det er meget tilfredsstillende, fortæller Birger Hartmann fra Datalogisk.
15-10-2020 10:24

Et kamera med et tilhørende program, der registrerer og kortlægger markens ukrudt, laver beregning på optimal behandling med herbicider samt generer tildelingskort til spotsprøjtning i Næsgaard Markkort, tilbydes nu de danske landmænd.

Som projektleder i RoboWeedMaps projektet under Innovationsfonden har Datalogisk været medvirkende til at lave en automatisk løsning, som er banebrydende på området.

Patriotisk Selskab vil i samarbejde med Datalogisk nu sørge for, at den bliver rullet ud på de danske marker.

Ifølge Datalogisk er der tale om helt ny teknologi og samt det faktum, at projektgruppen gerne vil øge sikkerheden og minimere risici for landmanden, så tilbydes denne automatiske løsning i første omgang som en service.

Det betyder også, at landmanden ikke skal investere i udstyr eller skal stå for anlægs- eller vedligeholdelsesomkostninger.

Identificerer ukrudtet

Rent praktisk sker der følgende:

RoboWeedMaps kamera monteret på ATV eller lignende overkører marken og registrerer ikke bare ukrudtet, men identificerer også ukrudtsarten.

Patriotisk Selskab – i samarbejde med Datalogisk - kommer ud og overkører marken med ATV og kamera, sørger for at behandle data, og leverer et ukrudtskort samt anbefalinger til behandling. På den baggrund genereres med ét klik tildelingskortet til sprøjten i Næsgaard Markkort.

Det centrale i løsningen er kortlægningen af ukrudtet for således at udføre spotsprøjtning og opnå besparelser ved at reducere brugen af herbicider og bruge de rigtige og optimale midler i bekæmpelse af en specifik ukrudtsart.

Fordele

- Vi er glade for at komme ud til landmændene, så de kan gøre brug af det, som vi i tre år har arbejdet på i projektet, det er meget tilfredsstillende, fortæller Birger Hartmann, Datalogisk.

Fordelene ifølge Datalogisk er, at landmanden får:

  • Dokumentation for markernes ukrudtsforekomster.
  • Et ukrudtskort som kan deles med andre.
  • Kan lave spotsprøjtninger.
  • Større sikkerhed for anvendelse af rette herbicider.
  • Kan reducere anvendelse af herbicider. 

Partnerne på projektet er: Aarhus Universitet, IPM Consult, Danfoil, Datalogisk, AgroIntelli, I·GIS samt Innovationsfonden.

aldo 

Aflivning blev afblæst

Frank Andersen, Hjørring, fik som den første fritestet sin minkfarm for corona, men har alligevel levet i uvished om fremtiden for sine dyr. Mandag blev den varslede aflivning af besætningen afblæst, og avleren håber nu på at få lov til at pelse og føre avlsdyr videre til næste sæson.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.
Side 1 af 1955 (39089 artikler)Prev1234567195319541955Next