Giver 1 krone mere pr. kg: Hvis han kunne, sendte Jens alle sine kyllinger til Holland
I Holland får en fjerkræproducent omkring en krone mere pr. kg kød. Samtidig sælger de danske supermarkeder polsk kyllingekød i køledisken. Det må ifølge Jens Hovalt Bertelsen betyde, at de er ligeglade med dansk kød, hvorfor han foreslår at sende det danske kød til Holland til forarbejdning og videresalg.

Jens Hovalt Bertelsen synes, at man skal slagte de danske kyllinger i Danmark, men sende en del af dem til Holland til forarbejdning og salg. Fotos: Tenna Bang
I sidste måned kom det frem i Jyllands-Posten, gennem en rapport fra Landbrug & Fødevarer, at 36 procent af de polske kyllingepakker, som bliver solgt i Netto, Føtex og Bilka i Danmark, er inficeret med salmonella.
Det lægger lige et ekstra lag på gloserne fra fjerkræproducent Jens Hovalt Bertelsen, som ikke alene er frustreret over, at der overhovedet er polsk kyllingekød i de danske kølediske, men også, at det kan være inficeret med salmonella.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her