Vejret fik presset væk: Fin slutspurt i halmen

Denne uges sol og vind gør halmleverandørernes formand optimistisk i forhold til at kunne levere halm nok til kontrakterne.

Når først morgenduggen er væk, har sol og vind kunnet tørre halmen, så det for det meste ikke har været nødvendigt at vende rimlerne fra sidste uges mejetærskning. Derfor er situationen noget bedre end i regnvejret og panikken med efterafgrøderne for et par uger siden, siger Erik Engholm Poulsen, formanden for Danske Halmleverandører.

Høst-tour

Side 10

Rekordomsætning trods udfordringer

Grovvareselskabet Vestjyllands Andel kan præsentere et koncernresultat på 74 millioner kroner før skat. Og det til trods for et, ifølge bestyrelsen, »udfordrende år,« hvor tre hovedfaktorer påvirkede regnskabet negativt med i alt 28 millioner kr.

Regnskaber

Side 8

 

En kæmpe miljøbombe

En læserbrevsskribent beretter om mange år med politisk kamp for at forbedre et lokalt vandløbs tilstand efter et rensningsanlæg blev udvidet og spildevandsmængden steg. Ifølge skribenten er miljøtilstanden stadig forfærdelig til trods for skiftende politikere gennem årene, der har lovet at gå videre med sagen.

Debat

Side 3

 

Læs også