Studietur til New Zealand

Lørdag den 16. januar 2021 går turen til Auckland på Nordøen og Christchurch på Sydøen. Undervejs er der besøg på landbrug og meget mere.

New Zealand er på mange måder anderledes end Danmark. Men begge lande har en stor og verdenskendt landbrugsproduktion, som også konkurrerer om forbrugernes gunst på flere af de vigtige markeder. Dertil kommer, at landet downunder har en overvældende natur, vi ser i forskellige afskygninger.

I 1990 skete der også det, at landbrugsstøtten som noget helt unikt blev revet væk natten over – uden at landmændenes økonomi kollapsede. Faktisk har landmændene det nok hverken værre eller bedre end de danske kollegaer. Som os i Europa er de også hele tiden i gang med at udvikle deres landbrug og produktionsmetoder.

Det gælder inden for planteavl, kvægavl og fåreavl.

Der er også en vigtig forbindelse mellem os og dem inden for avl af frø. For i april 2019 overtog danske DLF det new zealandsk-baserede frøfirma PGG Wrightson med afdelinger i Australien, Argentina, Brasilien og Uruguay. Vi besøger dem og kommer til at høre nærmere om deres aktiviteter.

I skarp konkurrence 

Udover at være store på frøavl er New Zealand også kendt for sin effektive mælkeproduktion, som foregår på en noget anden og mestendels på en mere ekstensiv måde end herhjemme.

Hvordan, og hvad konkurrencen betyder, får vi mere at vide om af danske Lone Mellon, der sammen med sine to sønner driver en større mælkeproduktion med jerseykøer på Sydøen.

Vi besøger også flere typer planteavlere, fåreavlere, kødkvægsavlere og kiwi-dyrkere for at nævne nogle af de flere forskellige typer landbrug, vi besøger på studieturen.

Hjorteavler sælger gevirer

Udover de mere traditionelle besøg håber vi på at besøge en hjortefarm. Her er indtægten ikke i så høj grad baseret på salg af kød, men især på at save bukkenes gevirer af, inden de bliver fejet. Hvorfor, får vi at vide under besøget.  

I det område, der hedder Canterbury Plains på Sydøen, er verdens indtil videre højeste udbytte i hvede høstet. Området er også præget af en intensiv planteavl, hvor vanding er afgørende. Frøavlen foregår i vid udstrækning også i dette område.

De endelige landbrugsbesøg kommer først på plads i løbet af efteråret.

Masser af storslået natur

Udover alle de faglige besøg bliver der også tid til at opleve flere turistattraktioner og den storslåede natur. Det gælder for eksempel Rotorua på Nordøen og den spektakulære vestkyst på Sydøen, Her ser vi blandt andet de verdensberømte gletschere og de flotte, grønne skove op ad bjergsiderne.

Vi kommer også tæt på Mount Cook, det højeste bjerg i New Zealand.

Du kan læse mere detaljeret om studieturens indhold i dagsprogrammet på hjemmesiden www.rejsogoplev.dk.

Prisen ved mindst 18 deltagere er 50.950 kroner i delt dobbeltværelse og et tillæg på 7.250 kroner pr. person i eneværelse. Læg mærke til, at i prisen for studieturen er næsten alle måltider, entréer med mere inkluderet.

Sidste frist for tilmelding er 30. september - brug meget gerne hjemmesiden www.rejsogoplev.dk ved tilmelding.

Har du spørgsmål, så skriv gerne til niels@rejsogoplev.dk eller ring på 51 41 71 58.

jpj

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også