Hele 47 procent vil gerne købe mere bæredygtigt, end de gør i dag, viser en undersøgelse som Nestlé har forestaget i norden. Men prisen afholder dem. Undersøgelsen viser, at 34 procent af befolkningen mener, at det er for dyrt at købe bæredygtigt, mens 57 procent blandt de 18-34 årige mener det samme.
Undersøgelsen viser også, at halvdelen af danskerne gerne vil spise mere bæredygtigt og 27 procent pointerer, at det er mangel på viden, der forhindrer dem i at foretage mere bæredygtige fødevarevalg. 48 procent mener, at en form for mærkningsordning på produkterne er den bedste garant for bæredygtighed.
Vurdering af fødevarers bæredygtighed er en kompleks størrelse, som ofte ikke kan begrænses til en mærkningsordning, mener Nestlés bæredygtighedschef, Ulla Luhtasela. Hun mener, at de helt store og komplekse klimaplaner og resultater ikke umiddelbart er noget, forbrugeren vil kunne se på produkterne, men at det er dem, der gør forskellen i klimaregnskabet.
Hun understreger desuden et behov for en mærkningsordning, der er letforståelig og harmoniseret på EU-niveau.