Flere tyskere kan lokkes på dansk bondegårdsferie

Ferievært Marianne Christensen fra Tistrup ser optimistisk på mulighederne for at trække flere tyskere op til bondegårdsferie i Danmark. Hun vil også gerne have flere landbrug til at indrette ferielejligheder. Det giver både indtægt og gode oplevelser, fortæller hun.

Efter nogle lidt træge år er der nu igen et stigende antal tyskere, som vil på bondegårdsferie i Danmark.
- Det er oplevelsen ved at komme på landet og den danske natur, der gør, at vi får besøg, fortæller Marianne Christensen. Hun tager mod gæster i fire ferielejligheder på gården Kristiansminde ved Tistrup mellem Esbjerg og Billund.
Både danskere, tyskere og andre nationaliteter holder ferie på Kristiansminde, hvorfra gæsterne kan tage på ture til Vesterhavet, Lalandia, Legoland, Givskud Zoo og andre attraktioner i det sydlige Jylland. Eller de kan blive på gården og slappe af med dyrene og naturen ned til Varde Å.
 

Marked for flere værter

I Landsforeningen for Landboturisme har Marianne Christensen cirka 60 kolleger over hele Danmark, der kombinerer landbrugsdrift med udlejning af en eller flere ferieboliger på gården. Men der er marked for, at mange flere landbrug får en ekstra indtægt fra feriegæster, mener hun.
- Og så er det jo totalt hyggeligt. Ferien kommer til os om sommeren, og så kan vi selv tage ud og rejse i efterårsferien. Feriegæsterne har givet os som familie mange gode oplevelser igennem årene, og mine seks børn har altid været glade for det. De har jo haft legekammerater hele sommeren, fortæller Marianne Christensen.
- Endnu en god ting ved landboturisme er, at vi får udnyttet de tomme bygninger, i stedet for at de bare står og forfalder, tilføjer hun.
 

Film om tyske feriegæster

Landsforeningen for Landboturisme ser ikke mindst et potentiale i at få flere tyskere på bondegårdsferie i Danmark.   For nylig holdt foreningen en temadag, og den har produceret en film om netop mulighederne for at få flere tyske feriegæster.
I filmen, som kan ses på foreningens hjemmeside www.bondegaardsferie.dk, er der gode råd om, hvordan man som ferievært kan markedsføre sine tilbud.
For eksempel fortæller management konsulent Johanne Bugge, at det med positive ord og glade billeder er godt at tale til gæsternes følelser og til deres længsler efter gode og afslappende oplevelser med familien. Det er også en god ide at give gæsterne små positive overraskelser. Som eksempelvis at servere lidt hjemmebagt, når de ankommer.
 

Hjælper gerne nye værter i gang

Med den nye film, med individuel rådgivning og på mange andre måder hjælper Landsforeningen for Landboturisme gerne nye ferieværter i gang.
Flere værter betyder også flere konkurrenter til de nuværende. Men det skræmmer ikke landsforeningens formand Rikke Kjærgaard. Tværtimod.
- Når vi bliver flere, der tilbyder bondegårdsferie, får gæsterne mere at vælge imellem, og det større udbud tiltrækker flere gæster. Nogle gårde har mange dyr, andre har ikke så mange, og i det hele taget er vi meget forskellige. Nogle gæste vil have det ene, og andre det andet. Det er kun godt med en bred palet, mener Rikke Kjærgaard.
Medlemmerne af Landsforeningen for Landboturisme får primært gæster gennem foreningens hjemmeside, hvor hver enkelt vært præsenteres på både dansk, tysk og engelsk. Projektet med temadag og film er støttet af Landdistriktspuljen.

Læs også