AU-forsker: - Brugen af Bovaer skal dokumenteres – og krediteres
En af udfordringerne med Bovaer er, at det virker så momentant, lyder det fra forsker på AU. Han peger også på vigtigheden af, at brugen af Bovaer dokumenteres, og den enkelte landmand skal krediteres for brugen af Bovaer.
![Aarhus Universitet mener, at reduktionspotentialet til en start er 27 procent mindre metan, når der tildeles Bovaer. - Der er en forventning om, at med mere viden, så kan vi lave en mere præcist bud på, hvordan Bovaer virker på den enkelte bedrift, lød det fra Peter Lund, professor og sektionsleder ved Institut for husdyr og veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet, på et webinar forleden. Arkivfoto: Line Brusgaard](https://cdn.lfmedia.dk/cmscontent/media/pagecontent/xsthumb/148211.webp)
Aarhus Universitet mener, at reduktionspotentialet til en start er 27 procent mindre metan, når der tildeles Bovaer. - Der er en forventning om, at med mere viden, så kan vi lave en mere præcist bud på, hvordan Bovaer virker på den enkelte bedrift, lød det fra Peter Lund, professor og sektionsleder ved Institut for husdyr og veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet, på et webinar forleden. Arkivfoto: Line Brusgaard
Implementeringen af Bovaer som klimavirkemiddel i Danmark rejser flere spørgsmål. Ét af dem er, hvordan landmænd kan dokumentere brugen af Bovaer og få credit for reduktionen i metanudledningen.
Aarhus Universitet arbejder således på at integrere data om Bovaers brug i de nationale emissionsopgørelser for at sikre, at landmænd anerkendes for deres indsats.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.
![](/assets/effektivtlandbrug/gfx/effektivt-mobil.webp)
Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her