Ko-samarbejde: »Alene kan du meget, sammen kan vi mest«

Fra 1. januar er kvægrådgivere i Fjordland Lemvig blevet en del af rådgivningsselskabet KvægXperten.

- Kvægrådgiverne får med overdragelsen endnu bedre mulighed for vidensdeling og sparring med hinanden. Det, er vi sikre på, vil være til stor gavn for både kunder og medarbejdere, siger Henrik Hardboe Galsgaard, administrerende direktør, Fjordland. - Man vil stadig kunne finde sin vante rådgiver i det hus, man er tilknyttet, og det er stadig ham eller hende, man får rådgivning af, lyder det fra Morten Agger, næstformand hos Fjordland. - Vi tror på, at vi kan yde en endnu bedre rådgivning, til gavn for vores kunder, ved at samarbejde på tværs af faggrænser, siger Jørgen Kristensen, kvægchef hos KvægXperten.

»Alene kan du meget, sammen kan vi mest« – sådan lyder KvægXpertens slogan. Præcis dette har været i tankerne hos Fjordlands bestyrelse, da beslutningen om at Fjordlands kvægrådgivere i Lemvig overdrages til KvægXperten.

KvægXperten, der ejes af Fjordland og AgriNord, bliver med overdragelsen af kvægrådgiverne fra Lemvig en af landets største indenfor specialeret kvægrådgivning med 13 kvægrådgivere fordelt på lokationer fra Lemvig, Thisted, Skive og Hobro.

Samlingen skal styrke den professionelle rådgivning og sikre en ensartet, helhedsorienteret og professionel kvægrådgivning.

- Kvægrådgiverne får med overdragelsen endnu bedre mulighed for vidensdeling og sparring med hinanden. Det, er vi sikre på, vil være til stor gavn for både kunder og medarbejdere, siger Henrik Hardboe Galsgaard, administrerende direktør, Fjordland.

Rent praktisk får samlingen ikke den store betydning.

- Man vil stadig kunne finde sin vante rådgiver i det hus, man er tilknyttet, og det er stadig ham eller hende, man får rådgivning af, lyder det fra Morten Agger, næstformand hos Fjordland.

Tværfagligt samarbejde

KvægXperten vægter det tværfaglige samarbejde med relevante afdelinger hos Fjordland og AgriNord meget højt for at sikre en helhedsorienteret og professionel kvægrådgivning.

- Vi tror på, at vi kan yde en endnu bedre rådgivning, til gavn for vores kunder, ved at samarbejde på tværs af faggrænser, siger Jørgen Kristensen, kvægchef hos KvægXperten.

- Især har vi et tæt samarbejde med planterådgivere og ofte et tæt samarbejde med økonomirådgiverne, når der udarbejdes budgetter og laves budgetopfølgning, tilføjer han.

KvægXperten

KvægXperten blev dannet af LandboThy, Landbo Limfjord og Agri Nord 1. januar 2017. I dag ejes 66,6 procent af Fjordland, mens de resterende 33,3 procent ejes af Agri Nord.

Læs også