Variationen i tørstofindholdet i grovfoder er den største enkeltfaktor til at forklare udsving i det, køerne oplever på foderbordet og er dermed et godt sted at sætte fokus, når fodringen driller. Det påpeger kvægkonsulent Peter K. Møller i det seneste KvægNyt fra KvægrådgivningDanmark.

Et godt grundlag for at sammensætte foderrationen, så dyrene kan producere bedst muligt med høj effektivitet, får man ifølge kvægkonsulenten gennem en foderanalyse af grovfoderet.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement

Kvæg