bannerPos

Årsmøde ved de røde

I sommer stod en af køerne fra Jens Peter Støjberg på fløjen som MidtWest Farmshows smukkeste ældre RDM-ko. På fredag kan du se endnu flere køer fra samme besætning, når Jens Peter Støjberg viser sin besætning frem efter det faglige møde ved RDM’s årsmøde i Roslev.

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
17-09-2019 08:50
På fredag inviterer RDM og Viking til årsmøde. Denne gang på Hotel Pinenhus i det nordlige Jylland med efterfølgende besætningsbesøg ved Jens Peter Støjberg i Hjerk.

Traditionen tro mødes de røde avlere på fredag til årsmøde i RDM, denne gang i Roslev nær Skive.

Det faglige møde vil fylde det meste af formiddagen, hvor formand Lars Iversen blandt andet vil fremlægge sin beretning.

Over middag går turen mod Jens Peter Støjberg, som er vært ved et besætningsbesøg. Jens Peter Støjberg indgik i et I/S med sine forældre i 1992, hvorefter han i 2001 overtog bedriften som tredje generation.

Ny kalvestald

I 2004 blev en ny kostald opført med plads til 180 køer, og i 2015 byggede Jens Peter Støjberg en ny kalvestald. Senest er der netop bygget et nyt maskin- og råvarehus.

I avlsarbejdet er der fokus på den sunde og funktionelle ko. Der arbejdet med ET og bruges kønssorteret sæd.

Jens Peter Støjberg er meget aktiv i lokalområdet samt i RDM’s racebestyrelse og i Landsskuets bestyrelse.

Dagen vil også byde på en hædring af årets modtager af Alm. Brands Sundhedspris.

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Vi skal stå fast, men ikke grave os ned

Det tjener vores interesser bedst, at vi demonstrerer, at vi tager omverdenens bekymring alvorligt, og at vi bestræber os på at holde forbruget af glyphosat nede, skriver Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer.

Sælg kvien og malk koen en omgang mere

Først i slutningen af anden laktation begynder en ko at give overskud. Derfor vil det ofte kunne betale sig at satse på en laktation mere til de gamle køer frem for at sætte nye ind, vurderer økonomikonsulent.

Offentligheden vildledt om pesticidfund

En historie i flere medier om næsten en fordobling af antallet af boringer med fund af pesticider bygger på manipulation af datamaterialet, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Østjysk Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. Alle medlemmer kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Svinenoteringen står stille

Efter sidste uges stigning er denne uges svinenotering uændret 13,80 kroner for grise, mens sonoteringen stiger med 20 øre til kroner.

Svinenotering fortsat på 13,80 kroner

De danske svinepriser står stille i øjeblikket.

Derfor skal du sige nej til målrettede efterafgrøder

De målrettede efterafgrøder er et indgreb i den faglige frihed. Det er virkningsløst, og det belaster klimaet i form af mere CO2. Og så er det ulovligt, skriver Vagn Lundsteen.
Side 1 af 1751 (35014 artikler)Prev1234567174917501751Next