Er det mon sandt?

Af Julie la Cour Rasmussen
Træden Nygård
8740 Brædstrup

Det er givet, at vi mennesker påvirker naturen – for ellers skulle vi jo rende rundt som ”samlere”, som i landets urtid. Det er ligeledes givet at klimaet, og dermed klodens vilkår, ændrer sig over tid med eller uden menneskets indblanding! Men uanset skal vi mennesker stadig passe på naturen, på klimaet og i det hele taget have respekt.

Jeg mener, at vi skylder at sætte os ind i en problematik, prøve at forstå den – lytte og se den fra flere vinkler. Det er så nemt at hoppe på de sociale mediers trend eller pressens tit lidt for overfladiske research, når man nu ikke selv ved bedre.

Nye forhandlinger venter: CAP, vandplaner, klima og så videre, men inden politikerne med flere får nedlagt et sundt, veludviklet dansk landbrug med de menneskelige og økonomiske konsekvenser det måtte medføre, vil jeg håbe, at vi anerkender, at modelberegninger ikke kan stå alene, fakta og fornuften må med!

Stigningen i klodens CO2?

Hvem er de største bidragsydere? Oksen, fossile brændstoffer, madspild,  eller er det måske forhastet at konkludere CO2-hypotesens rigtighed: at den kun er menneskeskabt og er årsag til temperaturstigninger?

Måske viser det sig, at det menneskeskabte bidrag kun har mindre betydning??  Læs Ole Humlum, Institutt for Geofag, Oslo, artikel i GeologiskNyt ’08: ”Klima og CO2 – en rigtig hypotese?”

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også