Vil finansministeren kende konsekvenserne af en landbrugsaftale?

Det er glædeligt, at landbrugsforhandlingerne nu fortsætter i Finansministeriet, for en finansminister forhandler vel ikke uden at kende de økonomiske konsekvenser af det, han forhandler om, skriver næstformanden i Bæredygtigt Landbrug i dette debatindlæg.

Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug. - Vi har høje forventninger til finansministeren (billedet, red.), idet vi ikke forventer, at han vil pålægge sine borgere unødvendige udgifter. Derfor glæder vi os til meget snart at se de mange konsekvensberegninger, skriver næstformand i Bæredygtigt Landbrug, Gustav Garth-Grüner, i sit læserbrev. Foto: Morten Fauerby

Af Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, Sandbygaard, Glumsø

Landbrugsforhandlingerne fortsætter nu i Finansministeriet.

Det er glædeligt, for det må da stå krystalklart, at en finansminister ikke forhandler uden at kende de økonomiske konsekvenser af det, han forhandler om. Det er jo ham, der til syvende og sidst skal finde pengene.

Finansminister Wammens kerneområde er tallene, så ved flytningen af forhandlingerne forventer vi i Bæredygtigt Landbrug, at der nu kommer gang i tal-maskinerne. At vi nu kommer til at kende de økonomiske konsekvenser af at fratage landmanden hans jord, påtvinge ham afgrøder, der ikke må høstes, og de mange andre opfindsomme initiativer, der er foreslået igennem de langvarige landbrugsforhandlinger.

Høje forventninger

Nu må vi da finde ud af, hvad tiltagene i den grønne omstilling kommer til at koste økonomisk, produktionsmæssigt og arbejdspladsmæssigt – samt hvad det kommer til at koste den enkelte landmand. I EU understreges det, at man skal lave de billigste foranstaltninger først – derfor er de økonomiske konsekvensberegninger over de store indgreb så vigtige.

Vi har høje forventninger til finansministeren, idet vi ikke forventer, at han vil pålægge sine borgere unødvendige udgifter. Derfor glæder vi os til meget snart at se de mange konsekvensberegninger.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også