bannerPos

Er svaret på politisk uvilje protester i gaderne?

Måske er det årsagen til, at dialogen er ikkeeksisterende mellem miljøministeren og landbruget

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
12-11-2019 21:00

METALTRÆTHEDEN HAR IKKE indfundet sig hos de tyske landmænd. Så i morgen kører de igen i massive traktordemonstrationer til en række store, tyske byer. Herunder Hamborg hvor målet er, at der bliver »stau« så langt øjet rækker i bymidten. For tre uger siden deltog titusindvis af tyske landmænd i lignende protester i en række tyske byer. Det hele sker i protest mod politiske miljøkrav, der medfører store reduktioner i brugen af blandt andet gødning og planteværnsmidler på de tyske marker.

IFØLGE EN RÆKKE tyske landmænd mødes man af politisk arrogance og snak. Konkret handling, der imødekommer landbruget, er der ikke noget af. Faktisk er der ifølge landbruget slet intet ønske om dialog fra den socialdemokratiske miljøminister i Tyskland, Svenja Schulze.

IAGTTAGERE I TYSKLAND påpeger overfor avisen, at ikke mindst socialdemokraterne i Tyskland er presset af en stribe dårlige valg. Og derfor skal miljøprofilen skærpes for at undgå et regulært sammenbrud i det regeringsbærende parti. Måske er det årsagen til, at dialogen er ikkeeksisterende mellem miljøministeren og landbruget.

DA TRAKTORERNE KØRTE i de tyske gader for tre uger siden, var det græsrødderne i landbruget, der arrangerede. Nu begynder de tyske landboforeninger også at deltage aktivt. Det gør ikke sagen mindre alvorlig. Om vi kommer til at se lignende tiltag i Danmark, er der ikke meget, der tyder på lige nu. På delegeretmødet i Herning i sidste uge lød det fra statsminister Mette Frederiksen, at Danmark er et landbrugsland. Og at hun står sammen med bonden.

DET MAN FRYGTER i nogle landmandskredse herhjemme er, at den danske statsminister er lige så fuld af ord og manglende handling, der imødekommer landbruget, som Frederiksens tyske S-kollega frau Schulze. Om vi ser danske traktorer på danske byveje af samme årsag, må tiden vise. Måske afhænger det i høj grad af, om de tyske landmænd opnår andet end at brænde diesel af i gaderne. Eller om de også flytter miljøministeren med de nye, tusindtallige traktordemonstrationer.  

VI FÅR MED andre ord et fingerpeg fra det tyske om, hvorvidt det tjener et formål for landbruget at protestere i gaderne mod politisk uvilje. I den kommende tid får vi også svaret fra Mette Frederiksen på, hvorvidt hun vitterligt mener det, når hun siger, Danmark er et landbrugsland. Og at bonden er en, hun står last og brast med.

Miljøstyrelsen: Tilladelse skulle aldrig være givet

Gefion kritiserede tidligere på året Miljøstyrelsen for håndteringen af slam-sagen i Karrebæk Fjord. Nu giver Miljøministeren og styrelsen Gefion medhold i, at sagsbehandlingen ikke var korrekt, og at tilladelsen til dumpning ikke skulle have været givet.

Ploeger udstiller selvkørende rive og gyllemaskine i Brørup

Når Brørup Traktor- & Maskincenter mellem jul og nytår afholder deres traditionelle Åbent hus-arrangement, er der mulighed for at se nærmere på hollandske specialmaskiner.

Tican betaler 25 øre ekstra til leverandører

Hvis man leverer grise til Tican, kan man se frem til en ekstra regulering på 25 øre i december måned, oveni den løbende kilobetaling på 80 øre.

Oplev Island i sommerskrud

Det bliver i høj grad natur og kultur, der er i fokus på en syv dage lang rejse til øen højt mod nord i dagene 21.-27. juli 2020.
Side 1 af 1722 (34438 artikler)Prev1234567172017211722Next