Danske svinepriser i modstrid med europæiske

Indleveringeringen af grise til danske slagterier er steget med 1,0 procent i 2020, sammenlignet med sidste år.
Mens svinenoteringen i Danmark i længere tid har været på en nedadrettet kurs, ser markederne andre steder i Europa ud til at være mindre påvirkede af coronavirus end tidligere. Det skriver Danske Svineproducenter i deres ugentlig opdatering »Rundt i Europa«.
For nylig overhalede den spanske svinenotering den danske, og det er der ikke lavet om på i denne uge, hvor den danske notering fortsat er nummer to blandt de største svineeksporterende lande i Europa.
I Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig. En vigtig årsag til den grundlæggende forbedrede situation i alle lande er genåbningen af restauranter i Europa.
Fra Frankrig forlyder det, at produktionen i slagteriet Kermené i Bretagne igen kører normalt. Efter at der blev konstateret coronavirus blandt nogle af medarbejderne dér, var det kun muligt midlertidigt at slagte et reduceret antal grise.
I Spanien, Østrig og Storbritannien ses der stigende noteringer. I det stærkt coronaramte Spanien ses en afspænding af situationen. Slagtevægten stabiliserede sig på det aktuelt høje niveau, og levendeudbuddet er faldende.
Til gengæld har den danske slagtesvinenotering været på vej nedad de seneste seks uger. Klassificeringskontrollens slagtedatabase, at antallet af slagtede svin og søer i Danmark er steget med én procent i forhold til sidste år.
Den øgede produktion vil formentlig nemt kunne afsættes til blandt andet Kina, der har udsigt til endnu et år med faldende produktion. Ifølge Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer, forudser det kinesiske landbrugsministerium, at Kina i år kun kommer til at producere 39 millioner tons svinekød i 2020, et fald på 7,5 procent i forhold til 2019.
hka