bannerPos

Europæisk majspris stiger mens den amerikanske falder

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
22-07-2019 13:50
De seneste to uger har det amerikanske kornmarked været faldende grundet gode vejrforhold i USA. Derimod går den europæiske kornpris op. I Europa er prisen for majs i op-trend og dermed køb. Derimod kan den amerikanske majspris være tæt på en ny ned-trend og dermed tæt på at gå i et salg. Det ligner dermed en gentagelse af sidste sommer.

Det tegner til at producenterne af majs og korn generelt er mere nervøse for en god høst i år i USA end majsproducenterne er her hjemme i Europa. De seneste to uger har den amerikanske majspris været sat under et ret kraftigt pres, ligesom også den amerikanske hvedepris er gået forholdsvis kraftigt ned.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Spekulanterne tror ikke på handelsaftalen

Den 15 januar underskrev USA og Kina fase 1 i en aftale om at afvikle de to landes handelskonflikt. Aftalen betyder blandt andet, at Kina skal købe flere landbrugsprodukter, især sojabønner, fra USA. Men det tvivler spekulanterne på bliver en realitet.

Coronavirus sætter råvarepriser under pres

Usikkerhed om hvordan udbruddet af Coronavirus vil påvirke den globale økonomi, sætter aktiekurser og råvarepriser under pres. Dog stiger prisen for guld, hvilket signalerer, at investorer og børshandlende er nervøse for hvad udbruddet af Coronaviruset vil bringe for fremtiden.

Frygt for corona-virus på aktiemarkederne

Frygt for Coronavirus sender aktiemarkeder i gulvet.

Danmark arbejder for så grøn landbrugsstøtte som muligt

EU’s landbrugsministre mødtes mandag til møde i Bruxelles. Fra dansk side blev der opfordret til, at EU’s grønne mål i »Green Deal« bliver udgangspunktet for landbrugspolitikken fremover.

Tips til svineproducenter med overskud

De gode tider i den danske svinesektor bør bruges til at sikre fremtiden bedst muligt. Hvordan du gør det, kan du læse mere om i en ny pjece, som Landbrug & Fødevarer har udgivet.

Få et billede af økonomien i landbruget lige nu

LandboSyd præsenterer tirsdag den 4. februar de første regnskabstal for 2019 samt aktuel prognose for 2020. Grundlaget er et solidt talmateriale fra 400 regnskaber.
Side 1 af 1754 (35075 artikler)Prev1234567175217531754Next