Bank:: Historisk aftale vil normalisere oliemarkedet

I en ny olieprognose forudser Jyske Bank, at en netop indgået aftale i OPEC+-alliancen vil normalisere oliemarkedet fra juli.

OPEC+-alliancen er nu genforenet med en stærk aftale i både volumen og tid, og den vil med tiden normalisere oliemarkedet, forudser Jyske Bank i en ny olieprognose.

- Aftalen kompenserer lige nu ikke for overfloden af olie oven på Covid-19-efterspørgselschokket. Eskalerende olielagre, en svag oliepris og store prisudsving ventes at dominere indtil juni. Fra juli, når verden forventeligt begynder at normaliseres, vendes oliebalancen til underskud, og Brent-olieprisen stiger mod 50 US-dollars i første kvartal 2021, lyder det i prognosen. 

Det var ventet, at de store aktører Saudi Arabien og Rusland genfandt fælles interesser, så aftalen kunne komme i hus. Den historiske aftale forhindrer imidlertid ikke et enormt olieoverskud før 2. halvår 2020, vurderer Jyske Bank, der først forventer en begyndende normalisering af den globale økonomi efter juni 2020.

- Covid-19-pandemien har bevirket en uhørt nedlukning af den globale økonomi, hvor eksempelvist 22 millioner amerikanere er blevet arbejdsløse på blot fire uger, og den kinesiske økonomi faldt 9,8 procent i 1. kvartal. Olieefterspørgslen er kollapset og estimaterne svinger vildt, konstaterer banken om den aktuelle økonomiske krise.

mip

 

Læs også