Markedsnoter: Slagtninger faldet med 7,7 procent

De ugentlige slagtetal fra Klassificeringskontrollen viser, at de samlede slagtninger i Danmark er faldet med 7,7 procent, når man ser på året til og med uge 37 sammenlignet med sidste år. Det konstaterer Markedsnyt for grisekød fra Landbrug & Fødevarer.

I uge 35 var totalmodtagelsen på slagterierne 298.500 kroner, og to uger senere 295.241.

Statistikken dækker over 98 procent af de samlede slagtninger i Danmark, dog uden kasserede svin.

AgroMarkets: Forvent rentefald

Vi har ikke set kurstoppen, selvom september har budt på kursfald på lange obligationer. Tværtimod, mener AgroMarkets, der forventer, at korrektionen nu er ovre, og at renterne vil falde igen.

- De fundamentale forhold taler også for nye rentefald, for det står rigtig skidt til med økonomien i landene omkring os. Virksomheder i Eurozonen oplever ifølge IHS Markit den svageste udvikling i produktionen i godt 6 år.

- Der mangler simpelthen ordrer, og forventningerne til de kommende 12 måneder er helt i bund. Produktionen opretholdes, men til gengæld sker der et fald i ordrebeholdningerne.

- Her og nu betyder det en svag jobskabelse, og sker der ikke en ændring i ordreindgangen, vil virksomhederne snart være nødt til at afskedige medarbejdere, vurderer AgroMarkets.

Nord-West-noteringen er uændret

Tal fra Danske Svineproducenter viser, at Nord-West-noteringen er uændret 57,00 euro, mens Nord-West-noteringen for 8-kilos grise også er uændret: 37,40 euro.

- Det er stadigvæk meget stille på det tyske smågrise- og slagtesvinemarked. Udbud og efterspørgsel er i balance, og næsten alle noteringer er uændrede. - På kødmarkedet var prisen for hele slagtekroppen også uændret i den seneste slagteuge og forhindrer således prisstigninger på det levende marked, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- I Kina fortsætter prisopsvinget. Internationale markedsinteressenter beretter om, at forsyningssituationen af det kinesiske marked bliver værre og værre.

Dog forlyder det, at Kina vil fritage en række amerikanske landbrugsprodukter – herunder svinekød – fra yderligere toldsatser.

- Det ville betyde, at europæisk svinekød i større omfang vil konkurrere med amerikansk svinekød på det asiatiske marked i fremtiden. På den måde ville der opstå mere prispres i de kommende uger, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West-noteringen også i næste uge vil være uændret 57,00 euro (462 kroner inklusiv vægtregulering).

Minister: Sandsynligt med udbrud af ASF i Storbritannien

Den britiske svineorganisation NPA ønsker, at de britiske myndigheder indfører tiltag for at forhindre, at afrikansk svinepest-virus kommer ind i landet med ulovligt importeret kød, skriver Markedsnyt for grisekød med Agra Europe som kilde.

- Opfordringen fra NPA kommer efter, at den britiske landbrugsminister i et svar til et brev fra NPA oplyste, at risikoniveauet for et udbrud af afrikansk svinepest i landet er sat til medium. Dette betyder ifølge ministeren, at det er sandsynligt med et udbrud af afrikansk svinepest i landet inden for et år.

NPA peger på, at England kun har to sporhunde til at dække hele landet.

 

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også