Uændret tysk slagtesvinenotering

Den tyske slagtesvinenotering står stille på 1,85 euro pr. kg (13,78 kroner).

Det oplyser Danske Svineproducenter i en meddelelse.

 - Der er intet nyt på det tyske slagtesvinemarked. Som det er typisk for sæsonen, stiger udbuddet af slagteklare grise og forhindrer således yderligere prisstigninger. På den anden side støtter den gode efterspørgsel fra Asien det nuværende prisniveau og forhindrer et prisfald. Alt i alt er det tyske slagtesvinemarked således i balance, og den tyske slagtesvinenotering er uændret, skriver Danske Svineproducenter.

Svensk økonomi på vej ned i gear

Markedet har siden i sommer sendt den svenske krone (målt over for kroner) ned mod det laveste niveau siden finanskrisen, konstaterer Nykredit i en kommentar op til et rentemøde, som den svenske nationalbank Riksbanken skal holde på onsdag i næste uge.

- Umiddelbart er vækstudsigterne ikke alt for lyse for svensk økonomi. Trods det fastholdt Riksbanken ved det seneste pengepolitiske møde i begyndelsen af september en forventning om, at renten bliver hævet omkring årsskiftet.

- Med tanke på den seneste tendens på arbejdsmarkedet og det seneste fald i inflationsforventningerne er det i vores optik usandsynligt, at Riksbanken kommer til at hæve renten yderligere i denne konjunkturopgang.

- Vi mener, at det er mest sandsynligt, at renten holdes uændret på nuværende -0,25%. Forværres den økonomiske tilstand yderligere, er det ikke utænkeligt, at Riksbanken i stedet må sænke renten for at give en ny vitaminindsprøjtning til økonomien, skriver Nykredit, og tilføjer, at en rentenedsættelse kan føre til en endnu billigere svensk krone.

Danske eksportører har grund til at holde vejret

Det er blevet sværere og sværere at forestille sig, at dansk økonomi ikke før eller siden rammes af den afmatning, der har ramt vores naboer mod syd og mod øst, vurderer Nykredit i en kommentar.

- Ser vi samtidig mod vest, er usikkerheden omkring Brexit også med til at dæmpe aktiviteten hos vores britiske naboer. Tilsammen sendes omkring 30 procent af dansk eksport til vores tre nabolande mod øst, syd og vest, skriver Nykredit, og tilføjer:

- Der er derfor god grund til at være bekymret for den økonomiske udvikling i de lande, da det umiddelbart har stor betydning for danske eksportvirksomheders afsætningsmuligheder.

Svinenoteringen rammer 12,80 kroner

Igen i næste uge stiger noteringen for slagtesvin i Danmark med 20 øre til 12,80 kroner, oplyser Danish Crown.

Det er det europæiske marked for fersk grisekød, der stille og roligt er blevet trukket op af de globale prisstigninger på svinekød. Derfor når den danske notering på kødet i næste uge det højeste niveau siden 2001.

- De asiatiske indkøbere sidder helt fremme på stolene lige nu for at sikre sig råvarer til fejringen af det kinesiske nytår i slutningen af januar. Samtidig tager den europæiske produktion af julevarer til, og det løfter langsomt priserne på vores ferske afsætning, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Det er fortsat salget af forender, bove og brystflæsk der trækker priserne. Priserne på kamme og skinker løftes af efterspørgslen på julevarer, og den store efterspørgsel fra Asien holder markedet for nakker på et usædvanligt højt niveau for årstiden.

- Det ser rigtigt godt ud i øjeblikket. Personligt havde jeg faktisk troet, at vi havde nået de nuværende prisniveauer hen over sommeren, men det forhindrede sommerens dyk i eksporten til Kina. Til gengæld er der ikke noget, der tyder på, at vi vil se nogen større nedgang i afskibningerne i de kommende måneder, så umiddelbart vurderet er det nuværende prisopsving stærkere funderet, end det vi så i foråret, siger Lars Albertsen.

Læs også