Forhandlere af robotter

På Langesømessen blev selskabet AllAgBots Nordic præsenteret, som blandt andet forhandler Naio-robotterne.

På Langesø præsenterede Torben Thorsen fra Thorsen Teknik, flankeret af Anders Højte Hansen (til venstre) og Henrik Rasmussen fra FMR Maskiner deres nye selskab, AllAgBots. Foto: Erik Hansen

Et nyt selskab for fremtidens robotteknologi i landbruget, gartnerier og skovbruget har nu set dagens lys. De tre indehavere af AllAgBots Nordic  præsenterede på Langesømessen konceptet i form af forhandlingen af flere typer robotter og skræddersyede autonome løsninger til den enkelte bedrift.

Bag selskabet står Thorsen Teknik i Farsø, som har speciale i GPS-styring og løsninger til præcisionslandbrug, sammen med maskinforretningen FMR Maskiner i Nykøbing Falster. De tre indehavere er henholdsvis Torben Thorsen, ejer af Thorsen Teknik, samt direktør Henrik Rasmussen og salgskonsulent Anders Højte Hansen, indehavere af FMR Maskiner.

- Der mangler hænder til de manuelle opgaver, og i landbruget går udviklingen mod selvkørende maskiner og mekanisk rensning. Derfor har vi med AllAgBots Nordic mulighed for at levere præcis den type af robotter, redskaber, service og support, som kunderne i landbruget og skovbrug efterspørger, siger Anders Højte Hansen.

I første omgang forhandles Robotti-robotterne, som FMR Maskiner har forhandlet de seneste år, samt den nye franske Naio Dino-robot fra fynske AgroRobTech. Men flere aftaler med leverandører af robot-teknologi forventes at komme til.

Læs også