Mere end totusinde traktorer solgt sidste år

Det lykkedes at realisere både rekordomsætning og et rekorddriftsresultat i Danish Agro koncernens maskindivision.

I 2021 lykkedes det både at realisere rekordomsætning og et rekorddriftsresultat i Danish Agro koncernens maskindivision. Omsætningen kom for første gang over fem mia. kroner og det er en stigning på 18 procent i forhold til 2020.

- Vi har oplevet stor fremgang i vores maskinaktiviteter i det forgangne år, hvilket har resultereret i meget flotte resultater. Omsætningen steg til 5,7 mia. kroner, hvilket er 18 procent højere end i 2020. Vores driftsresultat (EBITDA) på 208 mio. kroner fulgte med denne udvikling og var 75 mio. kroner højere end i 2020, siger koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, og fortsætter:

- Denne flotte udvikling skyldes ikke mindst, at vores maskinforretninger har været i stand til at tage markedsandele på samtlige markeder og særligt i Baltikum og Finland. Derudover har der generelt været et behov i markedet for investeringer, og en værdifuld høst i år har givet mulighed for, at dette behov er blevet indfriet. Samtidig oplevedes i 2021 en generel vækst på maskinmarkedet på tværs af koncernens maskinselskaber med det resultat, at vi har øget vores markedsandele, forklarer koncernchefen.

2.178 traktorer og 961 tærskere

Det er i år 10 år siden, at Danish Agro koncernen første gang blev aktiv indenfor maskinhandel. Det skete gennem opkøbet af den finske grovvarekoncern Hankkija i 2012. Siden er det gået stærkt, og det har, ifølge Henning Haahr, været en rigtig beslutning.

- Vi er som den eneste danske grovvarevirksomhed aktive indenfor maskinhandel, og vores erfaring er, at der er store synergier at hente netop mellem grovvare og maskinhandel - ikke mindst indenfor digitalisering. Vi har i dag maskinaktiviteter i ni lande og er den største samarbejdspartner til Claas med eksklusiv repræsentation af deres produkter i syv af landene. Vi har på ganske få år opbygget en stærk markedsposition indenfor maskiner, der er med til at sikre et professionelt og konkurrencedygtigt setup, når der skal handles og serviceres maskiner, påpeger Henning Haahr.

Danish Agro koncernen solgte i 2021 i alt 2.178 traktorer, 961 mejetærskere og 257 entreprenør- og skovmaskiner. Danish Agro repræsenterer i dag Claas i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen, New Holland i Polen samt Fendt i Tjekkiet.

Læs også