Stor interesse for Fendt-pilotkurser

Alle kan køre Fendt, men de fleste kan få lidt mere ud af det, efter en dag på pilotkursus, påstår den store Fendt-forhandler TBS.

TBS har haft Fendt-chauffører fra Jylland og Fyn på en række kurser. I alt 258 kursister har således været igennem en intens kursusdag med teori og praktik, eller venter på at komme af sted, oplyser de i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang TBS afholder pilotkurser. De første kurser fandt sted allerede i 2006, og derfor er det nærmest blevet en tradition.

I år har man valgt at invitere til tre forskellige kurser. Det gør man, fordi chaufførerne kommer med vidt forskellig baggrund og har forskellige terminaler til rådighed, når de er hjemme på bedriften.

Stor interesse for online-dokumentation af udført arbejde

Bag kurserne står produktspecialist Gert Jensen fra TBS. Han glæder sig over fremmødet og den tætte dialog med kunderne.

- Det er ikke altid, at vi som traktorfolk er helt opdaterede om hvilke ting, der rører sig i kundernes hverdag. I år har der for eksempel været mange spørgsmål om præcisionsdyrkning og mulighederne for sikker dokumentation i forbindelse med gradueret gødskning, så man med sindsro kan udnytte 11:1 reglen, som kursisterne har lært mig, det hedder, siger den erfarne produktekspert og kursusleder.

Gert Jensen har i øvrigt også kunnet konstatere, at der ikke er mange Fendt-piloter, der er klar over, at langt de fleste traktorer fra tiden efter 2011 kører med terminaler, der kan »tale« sammen med Seges CropManager via skyen.

- Det giver store fordele, når man eksempelvis henter data fra Seges-systemet eller afleverer data for gradueret gødskning retur direkte fra traktorerne. Det må vi blive bedre til at fortælle, for dét giver arbejdslettelser og reducerer risikoen for, at oplysningerne går tabt via manuelle overflytninger af data mellem traktor og Seges CropManager, understreger han.

Læs også