15,6 meter-vender får Danmarkspremiere på Græsland

Kverneland lancerer nu en 15,6 meter-høvender, der kommer med et nyudviklet jordfølgesystem, TerraFlow, som sikrer præcision og god afgrødekvalitet. Der er lagt vægt på lette og enkle løsninger og lange serviceintervaller.

Det eneste, der kræves for at betjene maskinen, er et enkeltvirkende hydraulikudtag på traktoren til at hæve og sænke venderen og et dobbeltvirkende hydraulikudtag til foldningen. Maskinen passer til de fleste traktorer og foldes ind til en transportbredde på under tre meter. Pressefoto

Den nye Kverneland-høvender, model 85156 C, som skulle have haft verdenspremiere på den aflyste Agritechnica-udstilling i Hannover, får i stedet Danmarkspremiere på maskindemonstrationen Græsland onsdag den 8. juni.

Arbejdsbredden er 15,6 meter og venderen er udstyret med 14 rotorer, som er designet til højt output og fremragende afgrødekvalitet. Alle komponenterne i Kverneland-venderen er dimensioneret til intensiv brug og fokus på at give mere produktivitet og reducere maskinomkostningerne.

De 14 rotorer med den lille diameter gør venderen til en effektiv maskine under næsten alle forhold. Rotordesignet giver et generøst overlap mellem rotorerne, så der opnås en effektiv opsamling og vending af afgrøden samt ligelig fordeling over hele arbejdsbredden.

TerraFlow-jordfølgesystem

- Nøjagtig jordfølgning er altafgørende for at opnå et godt foderresultat. Især under udfordrende og krævende markforhold. Maskinen er designet til effektivt at vende afgrøden uden opsamling af jord og andet materiale. Kverneland-løsningen til at følge jorden over hele arbejdsbredden på 15,6 meter er den nye TerraFlow-løsning, siger Jesper Svendsen, Product Manager for Kverneland.

- TerraFlow giver en yderst fleksibel ramme, der gør det muligt for hver af de 14 rotorer nøjagtigt at følge jordens konturer. Med den nye løsning er rotorerne i stand til at flekse og tilpasse sig jordens kontur uafhængigt af bærerammen. Det betyder, at tandafstanden til jorden forbliver konstant, hvilket giver rent og præcist arbejde og et ensartet afgrødeflow.

- Kverneland-venderen er standard-udstyret med store 380/55-17-dæk for at give tilstrækkelig stabilitet af venderen og sikre god jordbeskyttelse. Større dæk 500/50-17 fås som ekstraudstyr, forklarer han.

Nem betjening og vedligeholdelse

For at reducere nedetiden til et minimum er Kverneland-vendere specielt designet til nem betjening og vedligeholdelse. Brugeren vil opleve let vedligeholdelse med lange serviceintervaller. Smørepunkter er begrænset til et minimum, hvor drivlinje (undtagen PTO), rotorer og de fleste led er vedligeholdelsesfrie.

Det eneste, der kræves for at betjene maskinen, er et enkeltvirkende hydraulikudtag på traktoren til at hæve og sænke venderen og et dobbeltvirkende hydraulikudtag til foldningen. Maskinen passer til de fleste traktorer og foldes ind til en transportbredde på under tre meter. Ifølge Kverneland er vejtransporten behagelig og venderen køres som en trailer på vejen.

Med det nye design på kantspredning holdes afgrøden inde på marken, når du vender langs skel på forlandet. Den hydraulisk aktiverede skårdug holder effektivt afgrøden inden for venderens arbejdsbredde.

Læs også