Opdaterede JCB-traktorer får nyt navn

JCB Fastrac-traktorserien er netop blevet opdateret med blandt andet helt nyt førerhus med iCon-konsol, 12-tommers touchskærm, valgfri integreret Isobus og fuldt integreret GPS-styring til præcisionslandbrug.

JCB Fastrac-traktorserien har fået ny kabine – også kaldet iCon. Den nye kabine er med ny armlænskonsol, 12-tommers touchskærm, valgfri integreret Isobus-terminal og fuldt integreret GPS-styring.

Så kom opgraderingen på JCB Fastrac 4000- og 8000-traktorserien, der leveres fra 175 til 348 hk, med en lang række spændende innovationer, blandt andet bedre førerkomfort og optimering af de mange traktorindstillinger på en nemmere og smartere måde.

Det er førerkomforten, som er i højsædet i den nye Fastrac-kabine - også kaldet iCon-miljøet. iCon-miljøet er med ny armlænskonsol, 12-tommers touchskærm, valgfri integreret Isobus-terminal, fuldt integreret GPS-styring for præcisionslandbrug og transmissionskontrol.

JCB iCon-traktorerne leveres derudover med et multifunktionsjoystick med konfigurerbare knapper og JCB-foragerassistent, som har op til 50 individuelle indstillingsmuligheder.

Skræddersyet oplevelse

- Vi havde tre hovedmål med den nye JCB Fastrac-traktorserien. At skabe en skræddersyet føreroplevelse, integrere teknologi som Isobus og GPS-styring, og vi har redefineret kørekomforten, siger JCB Agriculture Managing Director John Smith.

- Samtidig ønskede vi at bevare en rød tråd for at sikre, at eksisterende brugere hurtigt kan tilpasse sig vores nye traktorer. Feedback fra vores udviklings- og testarbejde med evalueringskunder viser, at vi er nået i mål, hvilket gør Fastrac til et endnu mere attraktivt tilbud med hensyn til ydeevne og produktivitet, forklarer han.

iCon-armlænskonsollen

I hjertet af den nye Fastrac iCon-traktorserie er en ny infrastruktur, der gør det muligt at integrere en lang række funktioner fuldt ud som standard- eller ekstraudstyr.

Den helt store ændring er den nye iCon-sædemonterede armlænskonsol og en 12-tommers touchskærm, der kan placeres foran betjeningsknapperne for overskuelig visning eller flyttes til den ene side for at maksimere udsynet gennem forrude.

Konsollen rummer et nyt joystick, der giver hydrauliske funktioner individuelle styringsmuligheder og de fem hovedjoystickknapper og også til et fire-vejs hjælpejoystick med fire knapper og vippekontakt. LED-farvebaggrundslys, der identificerer hvilken ventil, der er allokeret til hvilken kontrol.

JCBs nye HD-12-tommers touchskærm viser nøgleinformationer ved hjælp af klar grafik med det grundlæggende køreskærmlayout designet til at se velkendt ud for nuværende Fastrac-brugere.

Valg af transmission

Smart Transmission Control er et nyt hastighedsbaseret system, der giver føreren mulighed for at indstille den nødvendige fremadgående hastighed og lade traktoren udføre det hårde arbejde med at balancere motorhastighed og gearforhold for at opnå denne hastighed under skiftende belastning.

For ekstra bekvemmelighed skal joysticket og pedalkørsel ikke længere være forudvalgt – de vælges automatisk, når en af knapperne bruges, og en unik funktion gør det muligt for føreren at vælge en af to inputkonfigurationer, når de styrer transmissionen ved hjælp af joysticket.

Læs også