Markrobot fra Vejen vinder SMV’ernes Oscar

FarmDroid vinder Dansk Industris »Initiativprisen 2022« for en selvkørende markrobot, der kan så og renholde afgrøder ved hjælp af solenergi og uden brug af kemikalier. 

Virksomheden fra Vejen vinder prisen for sine »opsigtsvækkende initiativer og resultater«. Samtidig er det lagt til grund, at virksomheden har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed, som stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på medarbejdere.

- Virksomhedens robotter passer perfekt ind i EU’s grønne dagsorden, hvor målet er at nedbringe forbruget af kemikalier med 50 procent i 2030, skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

FarmDroids robot sår afgrøden på nogle bestemte koordinater, som den husker undervejs. Efterfølgende kører den ud på samme mark, hvor den ud fra de kendte koordinater på planterne ved nøjagtig, hvor afgrøden er placeret, og dermed ved den, hvor den skal luge, og hvor den ikke skal.

FarmDroid dyrker jorden økologisk og emissionsfrit uden risiko for at ødelægge jordens mikrostruktur på grund af tungt materiel. Robotten er let i forhold til de store maskiner, som man ellers kører rundt med på marken for at fjerne ukrudt.

Læs også