Spændende kandidat til »Tractor of the Year 2024«

Den længe ventede Fendt 600-traktorserie, som vil blive præsenteret på Agritechnica-udstillingen næste måned, er nomineret i to kategorier: »Tractor of the Year 2024« og »Sustainable Toty 2024«.

Indtil nu er Fendts traktorserier gået fra 500 til 700 og så videre. Men på Agritechnica-udstillingen er der premiere på Fendt 600-serien, som bestå af fire modeller fra 149 til 224 hk med Dynamic Performance. Kræfterne leveres af en nyudviklet fem liters firecylindret Agco Power Core50-motor.

Tractor of the Year, (Toty) kårer de bedste traktorer i fire kategorier hvert år. Tractor of the Year, Best Utility, Best of Specialized og endelig Sustainable Toty. Der er en række spændende traktorkandidater på alle nomineringslisterne i år, men at Fendt 600-serien er nomineret i to kategorier er sjældent. Kåringerne finder sted på Agritechnica-udstillingen søndag.

Fendt 600-serien består af forholdsvis lette traktorer, men de kan alligevel leveres med VarioGrip dæktryksregulering. Så hvis man ønsker at tage særligt hensyn til sårbar jord, giver Fendt 600-serien alle de nødvendige muligheder. Den nye Fendt kan nå 40 km/h allerede ved 1.050 motoromdrejninger, og kan derfor prale af et ekstremt lavt dieselforbrug.

Der er flere udstyrs- og hydraulikniveauer at vælge imellem. På udstyrssiden kan man vælge mellem to Power-versioner og to Profi-versioner med enten PowerSetting 1 eller PowerSetting 2 betjeningskonsol. I forhold til hydraulikpumper kan man vælge mellem en 152 l/min eller en 205 l/min pumpe, så der er rigelig hydraulikkapacitet til selv de mest krævende redskaber. Derudover er der fire PTO-hastigheder til rådighed.

34 kg pr. hk

Komforten er i top for de kommende chauffører. De kan glæde sig til en rummelig og komfortabel VisionPlus-kabine, som blandt andet tilbyder et Premium-førersæde med hukommelses- og massagefunktion samt en varme/køleboks til mad og drikke. Kabineluften kan holdes på et optimalt niveau, hvis man vælger filtrering i henhold til beskyttelseskategori 4. Dette sikrer gode arbejdsforhold, uanset om der er støv, eller man arbejder med plantebeskyttelse.

- Efter alt, hvad vi har set og hørt, er den både let og utroligt stærk - muligvis markedets stærkeste firecylindrede traktor lige nu. Den vejer kun omkring 34 kg pr. hk, hvilket gør den ideel til opgaver som arbejde på græsmarker, radrensning, sprøjtning osv. Men også kommuner og andre med grønne plejeopgaver vil kunne få stor glæde af de nye Fendt 600-traktorer, siger Martin Geiser fra TBS, Danmarks største Fendt-forhandler, som tror på, at serien bliver populær i Danmark.

Læs mere om Traktorer og maskiner

I ugens tema sætter Effektivt Landbrug fokus på traktorer, udstyr og gødningsspredere. Dyk ned i teknologiens verden, fra jordbearbejdning til høst, og opdag de nyeste trends inden for landbrugsmaskineri.

Læs mere her

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også